Metro-portal.hr

objavljeno 06.02.2009. 10:07:59
riješeno?

Uhićen ubojica Ivane Hodak

Sve detalje istrage i podatke o uhićenoj osobi policija će iznijeti na pressici u 15 sati

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)

Kako je za Index potvrdio glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec, nakon četveromjesečne istrage uhićen je ubojica Ivane Hodak. Prema Borovcu, motivi ubojstva jasno su dokazani i nema nikakve sumnje da je uhićena prava osoba. Svi će se detalji saznati na tiskovnoj konferenciji u 15 sati u Ravnateljstvu policije.

Prema izvorima Jutarnjeg lista, radi se o nezadovoljnoj stranci Zvonimira Hodaka, koja je uhićena rano jutros oko 3 sata, a u stanu je pronađen i pištolj iz kojeg je ubijena Ivana Hodak. Dalje se tvrdi da je Zvonimir Hodak trebao ubojici srediti posao, a policija je imala određene tragove o navedenom čovjeku i tražila ga je zadnja dva tjedna po cijelom Zagrebu.

Jutarnji je objavio da se radi o Mladenu Šlogaru zvanom Žila, šezdesetogodišnjaku iz Zagreba kod koga je pronađen tetejac kojim je ubijena Ivana Hodak.

Osumnjičenik je trenutno na kriminalističkoj obradi, a jedino se zna da je radio kao domar u Sportskom parku Mladost gdje je Zvonimir Hodak redovito igrao tenis. Navodno je izgubio taj posao i živio kao beskućnik u centru grada, hraneći se u pučkoj kuhinji u Branimirovoj. 

Ivana Hodak ubijena je u svom haustoru 6. listopada prošle godine oko 11 sati s dva metka, a očevidac je izjavio policiji da je mladić između 30 - 35 godina s kapuljačom na glavi istrčao iz ulaza nakon pucnjeva i otrčao u smjeru Trga bana Jelačića. Ovaj iskaz u potpunoj je suprotnosti s uhićenim Žilom, koji je dvostruko stariji i teško da je živahno potrčao nakon ubojstva, no očekuje se objašnjenje policije.

Kako se dva tjedna nakon toga dogodilo ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, jedno su se vrijeme ubojstva povezivala, da bi u Globusu pred tjedan dana došlo do špekulacija da se ubojica zabunio i ubio Ivanu Hodak umjesto Sanje Duggan, koja stanuje u istom ulazu, što je ona oštro demantirala, kao i ostale navode iz teksta.

Ivanu Hodak počelo se povezivati s Vladimirom Zagorcem u romantičnom kontekstu, što su njeni roditelji i dečko, odvjetnik Hrvoja Petrača Ljubo Pavasović-Visković oštro demantirali, i dosta dugo izgledan razlog ubojstva bili su odnosi između Zagorca i Hrvoja Petrača, čiji su sinovi bili i na poligrafu u vezi ubojstva.

Istraga je vođena u više smjerova, i izgleda da su Faber i Karamarko napokon napravili nešto od poslova zbog kojih su, na pravno izuzetno upitan način, dovedeni na čelo MUP-a.

06.02.2009. 10:07:59
http://metro-portal.hr/uhicen-ubojica-ivane-hodak/14656/