« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
OPA!

Uhićen Dinko Mikulić, pomoćnik Freda Matića zbog primanja mita!

Fred Matić već je održao tiskovnu konferenciju na kojoj je rekao da surađuje s USKOK-om već mjesecima na tom slučaju

Dinko Mikulić je uhićen
Dinko Mikulić je uhićen (Arhiva)
Više o

Ministarstvo branitelja

,

uhićen

,

Fred Matić

,

Dinko Mikulić

Dinko Mikulić, pomoćnik ministra branitelja Predraga Freda Matića uhićen je danas zbog osnovane sumnje da prima mito od 2005. godine, te da je do sada uzeo preko 250 tisuća eura.

Mikulić već sedam godina radi u Ministarstvu branitelja na poslovima stambenog zbrinjavanja branitelja, a USKOK o svemu kaže sljedeće:

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik, kao ravnatelj Uprave za pravne i stambene poslove i pomoćnik ministra branitelja, ranije ravnatelj Uprave za stambeno zbrinjavanje, te pomoćnik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, u čijoj je nadležnosti rješavanje stambenog zbrinjavanja HRVI i članova obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, u Zagrebu, od lipnja 2005. do prosinca 2012. godine, kao protuuslugu da bi  pri odabiru prodavatelja stanova mimo stvarnih potreba i suprotno propisanim uvjetima javnog poziva, bilo odabrano to društvo kao prodavatelj stanova na području Varaždina, od članova Uprave i suvlasnika tog trgovačkog društva u više navrata tražio da mu isplate ukupno 250.000,00 eura.  Osumnjičeniku je prilikom kupovine stanova za 2005. i 2006. godinu od člana Uprave i suvlasnika društva i isplaćen iznos od 50.000,00 eura. Potom je tijekom 2008. godine osumnjičenik  zatražio isplatu 100.000,00 eura, te je nakon primitka ponude osigurao da Ministarstvo branitelja uputi prijedlog Vladi RH o potrebi kupnje stanova od navedenog društva. Nakon što je sklopljen kupoprodajni ugovor, do prosinca 2012. godine osumnjičenik je od drugog suvlasnika i člana Uprave društva u više navrata tražio da mu isplati daljnjih 100.000,00 eura. Nakon što njegovom zahtjevu nije udovoljeno zbog nedostatka sredstava, osumnjičenik je tražio da mu se u vrijednosti traženog iznosa preda odgovarajuća nekretnina ili da mu se navedeni iznos isplati plaćanjem fiktivnih računa koje bi društvu ispostavila društva prema njegovoj uputi.  

Na zahtjev USKOK-a sudac istrage je donio rješenje o privremenoj mjeri osiguranja radi oduzimanja imovinske koristi.  

 

28.12.2012. 19:26:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh