« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
WTF?!

Radimir Čačić ide u hrvatski zatvor

Mađarska je odobrila zahtjev za služenjem zatvorske kazne u Hrvatskoj, pa u nekom ludom scenariju Čačić može u potpunosti izbjeći zatvor

Radimir Čačić ide u hrvatski zatvor
Radimir Čačić ide u hrvatski zatvor (Arhiva)
Više o

zatvor

,

Radimir Čačić

,

prometna nesreća

,

služenje kazne

Kako piše dnevnik.hr, mađarsko je pravosuđe izvijestilo hrvatsko da je zahtjev Radimira Čačića za služenjem zatvorske kazne u Hrvatskoj odobren. Spis još nije stigao u Županijski sud, pa će trebati pričekati da prođu novogodišnji praznici kako bi se više saznalo.

No, u ludoj teoriji Čačiću je sada otvoren put izbjegavanju bilo kakve kazne za smrt dvoje mađarskih državljana koje je svojom neopreznom vožnjom ubio na mađarskoj autocesti.

Naime, prema novom Kaznenom zakonu, kazna u Hrvatskoj može biti ublažena ili preinačena u uvjetnu, no tvrdi se kako je mađarska strana u spisu postavila uvjet da Čačiću ne može biti udijeljen oprost kazne ili određena manja. Kako Mađarska može u bilo kojem trenutku povući slučaj natrag u svoju zemlju, vjerojatno se Čačić neće odvažiti na ovakve akrobacije.

Rasprava o spisu bi se na Županijskom sudu mogla održati sredinom siječnja, kad treba donijeti odluku o kazni i njenom služenju, pa ćemo se za detalje strpiti još dva tjedna. 

28.12.2012. 16:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh