« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
PA BAŠ DA JE FER ...

SDP gazi IDS u Istri?

Čak se i istarski SDP buni protiv podrške Kajinu za župana, ali Milanović ide džonom na Jakovčića gore od Tuđmana

Kajin ide s Milanovićem protiv Jakovčića
Kajin ide s Milanovićem protiv Jakovčića (Arhiva)
Više o

izbori

,

Zoran Milanović

,

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

istarski župan

Na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, ako se on kandidira.

Odluku o tome donijeli su danas predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri na sastanku održanom u Pazinu kojim je predsjedavala povjerenica stranke u Istri Ada Damjanac, a nazočan je bio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Damjanac je nakon sastanka rekla novinarima kako je odluka o koaliranju bila očekivana nakon posljednjih razmirica između predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića i Predsjedništva SDP-a. Jakovčić je, naime, odluku središnjice SDP-a u studenom o raspuštanju ogranaka SDP-a u Puli i Županiji ocijenio kao "prvorazredno političko pitanje s pokušajem destabiliziranja Istre".

"Nakon svega, mi idemo na izbore s našim listama. U Istri ćemo koalirati s HNS-om i HSU-om, kao i na državnoj razini gdje ova koalicija iznimno dobro funkcionira," rekla je Ada Damjanac koja je potvrdila informaciju da su pojedini članovi istarskog SDP-a demonstrativno napustili sastanak.

Kako se doznaje, oni su se suprotstavili odluci središnjice stranke da se podrži Kajinova kandidatura za župana umjesto da se kandidata izabere unutarstranačkom demokratskom procedurom.

30.12.2012. 04:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh