« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
DROGA

Uhićen diler iz Gornje Dubrave

Policija je u akciji zaplijenila 1114 grama heroina, vrijednog oko 220 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/CROPIX )
Više o

droga

,

dileri

Zagrebačka policija danas je uhitila 22-godišnjeg preprodavača heroina koji je više od kilograma te droge skrivao u sefu u kući roditelja u Gornjoj Dubravi, a uz njega su uhvaćena i trojica preprodavača te posrednik preko kojega ih je opskrbljivao drogom.

U akciji je ukupno zaplijenjeno 1114 grama heroina, vrijednog oko 220 tisuća kuna, od čega je 1105 grama pronađeno kod 22-godišnjaka koji je, iako najmlađi u lancu preprodavača, vodio glavnu riječ.

Policija je skupinu preprodavača otkrila nakon što je sredinom prošlog tjedna na području Maksimira uhićen 29-godišnjak kod kojeg je pronađeno pet grama heroina. Utvrdilo se da je drogu radi daljnje preprodaje kupio od 22-godišnjaka, a u tome mu je kao posrednik pomogao 30-godišnjak.

Prije tri dana na području Medveščaka uhićena su još dvojica muškaraca u dobi od 40 i 46 godina kod kojih pronađeno 4,5 grama heroina. I oni su, kako je otkrila policijska istraga, drogu kupili od 22-godišnjaka iz Gornje Dubrave, također uz posredovanje 30-godišnjaka koji je idućeg dana uhićen, zajedno s 22-godišnjakom.

U sefu u kući u kojoj živi s roditeljima pronađen je jedan paket s 500 grama heroina, tri paketića od po 10 grama te 115 paketića po 5 grama, ukupno 1105 grama.

Najmlađi preprodavač do sada nije imao policijski dosje, dok su ostali osumnjičeni u više navrata prijavljeni zbog zlouporabe droge i imovinskih delikata. Glavni preprodavač i posrednik privedeni su u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda, dok su ostala trojica prijavljeni redovnim putem i pušteni na slobodu. Njihov identitet policija nije objavila.(hina/metro-portal)

21.05.2010. 13:47:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh