« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
KRAO LOZINKE

Uhićen 20-godišnji haker iz Knina

Policija je kazneno prijavila 20-godišnjeg kninskog hakera koji je gotovo godinu dana nezakonitim upadima na tuđe internetske stranice i mailove krao identitete korisnika

Fotografija vijesti
Više o

Knin

,

krađa identiteta

,

haker

,

krađa lozinki

Policija je utvrdila osnovanu sumnju kako je Kninjanin od 1. siječnja do 17. studenoga prošle godine osobnim računalom i laptopom u više navrata skenirao nekoliko internetskih stranica, tražio njihove slabe točke te s njih skidao korisničke podatke, odnosno lozinke i imena korisnika, iako je bio svjestan da su te stranice zaštićene, a probijanje njihove zaštite nezakonito.

Pritom je pribavio ne samo lozinke i korisnička imena administratora i korisnika više stranica nego i velik broj email adresa korisnika iz cijelog svijeta koji se koriste uslugama gmail.com., hotmail.com i yahoo.com.

Na taj je način kninski haker u svakom trenutku mogao pristupiti stranici kao njihov korisnik i mijenjati podatke, bez znanja vlasnika korisničkih podataka.

20.01.2011. 14:30:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    grrow
    21.01.2011. 16:36
    Najveća hakerska prevara u povijesti - odlikaši na teškim drogama protiv 'retardiranih vladinih služenika' http://hackk.notlong.com

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh