« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
POČELA REALIZACIJA PROJEKATA

Kosor: Velike državne kompanije više se neće prodavati

Predsjednica hrvatske Vlade najavila je desetak investicijskih projekata čija bi realizacija trebala početi u prvom tromjesečju ove godine

Kosor je poručila da Vlada neće tolerirati financijski nered
Kosor je poručila da Vlada neće tolerirati financijski nered (Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

nelikvidnost

,

investicijski projekti

,

prodaja državnih kompanija

Vlada je u jesen prošle godine predstavila 30 velikih investicijskih projekata vrijednih ukupno oko 14 milijardi eura, prenosi Hina. Premijerka Kosor je na konferenciji za novinare među projektima čija bi realizacija trebala početi do kraja ožujka izdvojila hidroelektranu Ombla, remont i sanaciju željezničke pruge Križevci-Koprivnica, projekte u vodoopskrbi i odvodnji, novi model poticanja prodaje izgrađenih stanova, itd.

Vezano za problem nelikvidnosti, poručila je da Vlada neće tolerirati financijski nered te da Ministarstvo financija u tom smislu priprema i neke nove mjere. Izvijestila da su državna poduzeća do kraja prošle godine u troškovima poslovanja dodatno uštedjela 1,4 milijarde kuna, a za 1,1 milijardu kuna smanjila dospjele obveze.

Na upit o prijedlogu njena savjetnika Borislava Škegre da se za smanjenje deficita ide na prodaju velikih državnih poduzeća, Kosor je poručila da se HEP sigurno neće prodavati te da se ništa neće rasprodavati. Za takvu političku odluku mora raspravljati, dogovoriti i odlučiti vladajuća koalicija u cjelini. Te odluke donosi cijela koalicija, ali se razgovori o tome vode, kazala je.

20.01.2011. 14:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh