« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
PRIMIJENJENA TEHNOLOGIJA

Učenici koriste Twitter za učenje povijesti

Učitelj povijesti iz Los Angelesa potiče svoje učenike na tweetanje za vrijeme sata kako bi naveo i one sramežljivije da sudjeluju u nastavi

Fotografija vijesti

Bez obzira na uspjehe pojedinih profesora sa uvođenjem tehnologije u učionice, i dalje sumnjate da Twitter i Facebook mogu pomoći introvertiranim učenicima da se bolje uključe u predavanja? Niste jedini. Anketa provedena na gotovo 2000 učitelja pokazala je da polovica misli kako je Twitter šteti procesu učenja i da mu nema mjesta u školama.

Učitelj povijesti iz Los Angelesa, Enrique Legaspi, ne slaže se sa njima. Nakon što je prošle godine sudjelovao na radionici koja se bavila načinima na koji Twitter može biti koristan i edukativan, njegovi su učenici u školi iz istočnog LA-a oduševljeni.

U videu možete pogledati kako Legaspi predaje lekciju o I. svjetskom ratu te kako je Twitter revolucionarizirao raspravu i pomogao da se profesori bolje upoznaju sa sramežljivim učenicima.

Za razliku od većine profesora koji zabranjuju „pametne" telefone u učionici, Legaspi potiče svoje učenike da  nauče kako pametno koristiti tehnologiju te omogućuje ovim mladim ljudima, od kojih je većina iz vrlo siromaših obitelji, da se koriste Internetom i tweetaju komentare i pitanja.


13.06.2011. 14:21:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh