« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina
DRŽAVNI HACKERAJ

Hackeri napali MMF

Prema navodima stručnjaka za sigurnost, iza hackerskog napada stoji još neimenovana država

Državni hackeraj pogodio MMF
Više o

MMF

,

hakeri

,

hackeri

New York Times prvi je objavio priču o hackerskom napadu na MMF, a informaciju je potvrdio i jedan od glasnogovornika MMF-a. Iako se još ne zna što se zapravo dogodilo, Svjetska banka je za svaki slučaj prekinula vezu s MMF-om.

FBI trenutno provodi istragu, a Tom Kellermann, stručnjak za računalnu sigurnost koji je radio i za MMF i za Svjetsku banku navodi da je cilj napada bilo instalirati skriveni program koji bi jednoj vladi dostavljao sve podatke koje MMF ima o financijskoj situaciji o drugim državama.

MMF je na meti hackera od početka godine, a uvijek se radi o napadima velikih razmjera, koje teško da je mogla pokrenuti neka od hackerskih grupa. MMF je vrlo tajnovit kad se radi o štetama koje su napadi uzrokovali, jer nisu sigurni koliko je dokumenata skinuto i koje su tajne kompromitirane.

Kako se ništa od toga nije pojavilo na WikiLeaksu, za pretpostaviti je da iza svega stoji neka država koja želi imati sve podatke o konkurentskim zemljama, a podaci o komunikaciji s političarima zemalja u krizi bili bi prava medijska bomba kad bi procurili u javnost.

12.06.2011. 15:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh