« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
TOP 5

Ubrzajte metabolizam uz nekoliko sjajnih savjeta

Fitness guru Ramona Braganza savjetuje kako tijekom jeseni ojačati metabolizam i ostati u top formi

Potočarka je jedna od najboljih namirnica za jačanje metabolizma
Potočarka je jedna od najboljih namirnica za jačanje metabolizma (MWN)
Više o

hrana

,

imunitet

,

metabolizam

,

vježbanje

,

Ramona Braganza

Ramona Braganza, poznata fitness trenerica, čitateljima Metroa savjetuje kako ubrzati metabolizam i osjećati se zdravije i bolje.

- Ako svoj metabolizam želite probuditi odmah ujutro, nipošto ne preskačite doručak. Najbolji doručak je onaj koji kombinira bjelančevine i složene ugljikohidrate u jednom obroku, na primjer omlet od jaja s povrćem ili zobena kaša s jogurtom.

- Tijekom dana jedite manje obroke i grickajte. Tako će vaše tijelo imati dovoljno goriva. Pravilo Ramone Braganze je tri obroka, dva međuobroka i najmanje jedna litra vode dnevno.

- Pijte vodu cijeli dan (čaj i kava se ne računaju jer oni mogu dehidrirati organizam, za razliku od vode). Tako ćete biti sigurni da svi sustavi (probavni sustav, metabolizam...) funkcioniraju na najvišoj razini.

>> 5 trikova kako 'ugurati' vježbanje u svakodnevnicu

- Tijekom vježbanja ubrzajte metabolizam tako što ćete uključiti intervale brzog i sporog vježbanja. To će pokrenuti tijelo i postići ćete bolje rezultate nego kad cijelo vrijeme vježbate istom brzinom.

- U vježbanje uključite i dizanje utega. Jačanje mišića će ojačati vaš metabolizam jer održavanje mišićnog tkiva iziskuje više tjelesne energije. Sagorijevat ćete kalorije samo kako biste išli u korak, čak i kad spavate!

Zdrav savjet više

Jedna od najboljih namirnica za jačanje metabolizma je potočarka. Ne samo da će vam pružiti dnevnu potrebu za vlaknima, kalcijem, željezom, manganom i bakrom, već je i prepuna vitamina C, E i B6. Važno je jesti i dovoljno agruma, na primjer naranči, kako bi vaš imunitet ostao snažan.

Više savjeta Ramone Braganze možete naći na www.ramonabraganza.com.

Piše: Romina McGuinness/Metro World News
13.12.2012. 21:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh