« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
još jedan spektakl

U2 u Zagrebu i 9. kolovoza!

Prodaja karata počinje u petak u 6 ujutro preko neta, a u 9 na prodajnim mjestima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (U2)
Više o

Zagreb

,

U2 u Zagrebu

,

U2 ulaznice internet

,

U2 koncert u Zagrebu

,

u2 drugi koncert Zagreb

Još na uvodnoj pressici nakon što je potvrđen dolazak irskih superstarova na Maksimir otvorena je mogućnost organizacije još jednog koncerta u slučaju da prodaja ulaznica bude u nekom kratkom roku.

Kako su sve ulaznice rasprodane prvog dana prodaje u samo 12 sati, uz velike gužve, padove servera, snalaženje preko slovačkog servera Ticketproa i slične problemčiće, očito je da je interes daleko veći od kapaciteta Maksimira.

Objavljeno je da će se koncert održati dan ranije, 9. kolovoza. Lupa je izdala slijedeće priopćenje:

Potvrđeno je! U2 fanovi diljem svijeta spremni su za pokret dok U2 360° turneja, predstavljena od strane Blackberrya®, objavljuje rasprodane koncerte u Amsterdamu, Barceloni, Chorzowu, Dublinu, Gothenburgu, Londonu, Parizu, Nici, Sheffieldu i Zagrebu u Europi, te Bostonu, Chicagu, New Yorku i Torontu u Sjevernoj Americi.

Prodaja u Zagrebu srušila je sve rekorde sa 63.000 prodanih ulaznica u samo dva sata. Zbog toga su, obzirom na silne zahtjeve fanova, promoter turneje Live Nation Global Touring i Lupa promocija, a uz svesrdnu podršku Grada Zagreba, potvrdili još jedan, finalni koncert u Zagrebu u nedjelju 9. kolovoza 2009.

Pretprodaja za službeni Fun Club počinje u srijedu 1. travnja od 10 sati te završava 2.travnja u 17 sati.

U redovnu prodaju ulaznice kreću u petak 3. travnja od 6 sati putem interneta, a od 9 sati i na svim prodajnim mjestima Ticketproa. Reakcija publike bila je nevjerovatna a rekordi prodaje se nastavljaju rušiti. U Londonu, sa preko 6700 ulaznica prodanih u samo  60 sekundi, prodaja ulaznica za  U2 360° turneju na Wembley stadionu rezultirala je najbrže prodavanim koncertom ikada u Ujedinjenom Kraljevstvu. U Dublinu na  Croke Parku, 160.000 ulaznica za  U2 360° Tour koncerte 24. i 25. srpnja rasprodali su se za samo 40 minuta što je rezultiralo trećim i posljednjim koncertom u tom gradu.

Prodaja u Gothenburgu i Amsterdamu bila je toliko brza da su dodatni koncerti najavljeni i rasprodani tek nekoliko sati nakon početka prodaje.
Prodaja u Zagrebu također je srušila sve rekorde kao i prošlotjedna prodaja prvog koncerta turneje U2 u Barceloni- koncert je rasprodan u samo 54 minute. Time je i u Španjolskoj U2 koncert postao najbrže prodavani koncert u povijesti pop glazbe te zemlje.  

U Sjedinjenim Američkim Državama turneja započinje u Chicagu 12. rujna na Soldier Fieldu koji je bio odmah rasprodan kao i koncerti u Bostonu I New Yorku kojima su također dodani novi koncerti. U Torontu, reakcija na dolazak U2 bila je toliko snažna da su oba koncerta najavljena prije početka prodaje I isti su bili trenutno rasprodani.

U2 360° turneja je prva turneja ovog popularnog irskog benda nakon Vertigo turneje 2005/2006, a istu prati objava dvanaestog studijskog albuma ‘ No Line On The Horizon' koji je debitirao kao broj jedan u preko 30 zemalja.

Detalji o datumima koncerata i informacijama o prodaji kao i virtualni model jedinstvene produkcije te plan sjedenja može se pronaći na internetskoj stranici U2.com.


Cijene ulaznica za koncert na maksimirskom stadionu kako slijedi:

·    250,00 kn sjeverna tribina (sjedenje)

·    500,00 kn travnjak (stajanje)

·    750,00 kn južna/ zapadna/ istočna tribina (sjedenje)

·    1000,00 kn zapadna/istočna tribina - bliže pozornici (sjedenje)

·    2000,00 kn  VIP lože (sjedenje)

·    2000,00 kn Red zone- odmah do pozornice (stajanje)


Za vrijeme Fun Club pretprodaje, fanovi imaju pravo kupiti maksimalno 4 ulaznice . U redovnoj prodaji svatko ima pravo kupiti do 6 ulaznica u svim kategorijama. Red zone kategorija biti će puštena samo u redovnu prodaju.

U2 360° turneju sponzorira BlackBerry®, a producira Live Nation Global Touring u suradnji sa Lupa promocijom.

Sve informacije o koncertu i ulaznicama možete pratiti na našem portalu, stranicama Lupa promocije i njihovom Facebook profilu.  

31.03.2009. 12:17:14
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    viki
    31.03.2009. 23:50
    Kako to da nitko ne spominje činjenicu da je "drugi" koncert dan prije "prvoga"?
    Žrtvujem noć spavanja i kupim dvije ulaznice za premijeru U2 u Hrvatskoj, uredno mi ih naplate, a onda mi promjene kupljenu uslugu s premijere u reprizu. Sramota!
    Termin novog koncerta je također popularniji, nedjelja umjesto ponedjeljka.

    Lijepo je što će se odražat i drugi koncert, al ovo je smiješno.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh