« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
TRAGEDIJA

U zrakoplovnoj nesreći poginuo poljski predsjednik Lech Kaczynski

VIDEO - Zrakoplov TU-154 zahvatio je stabla, srušio se i zapalio, a među poginulima su poljski predsjednik i njegova supruga, te poljski državni vrh

(Getty Images)
Više o

Lech Kaczynski

,

zrakoplovna nesreća

,

poginuo Kaczynski

Poljski predsjednik Lech Kaczynski poginuo je u zrakoplovnoj nesreći u blizini ruskoga uzletišta Smolensk, rekao je guverner ruske regije Smolensk u subotu, kako je prenijela novinska agencija Interfax.

"Nema preživjelih u katastrofi", dodao je guverner Sergej Antufijev za tv-kanal Vesti-24. Dodao je da se u zrakoplovu nalazilo 85 članova izaslanstva i posada.

U zrakoplovu su, osim poljskoga predsjednika, bili i njegova supruga, predstojnik stožera, zamjenik ministra vanjskih poslova i guverner poljske središnje banke.

Približavajući se pisti za slijetanje, zrakoplov TU-154 zahvatio je stabla, srušio se i zapalio. Požar je u međuvremenu ugašen, a istražitelji pokušavaju utvrditi uzrok pada zrakoplova.

Agencija RIA Novosti navodi da je u vrijeme nesreće bila gusta magla.

Poljski predsjednik Lech Kaczynskih je sa suprugom i obiteljima poljskih časnika koje je Staljinova policija pogubila prije 70 godina, putovao u Katyn kako bi obišao grobove ubijenih.

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev uputio je na mjesto nesreće ministra za hitna stanja Sergeja Šojgu.

Poljska je vlada najavila da će u subotu održati izvanrednu sjednicu, priopćila je služba za odnose s javnošću. (hina/metro-portal)


10.04.2010. 10:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh