« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
CRNE BROJKE

U željezničkoj nesreći u Kongu najmanje 76 mrtvih

Željeznička nesreća na jugu afričkog Konga dogodila se između naselja Bilinga i Tchitondi, a više od 400 ljudi je ozlijeđeno

Kongo željeznička nesreća
Kongo željeznička nesreća (Getty Images/Ilustracija)
Više o

hodočasnici

,

instant kava

U željezničkoj nesreći na jugu Konga poginulo je najmanje 76 osoba, izjavio je pripadnik odjela za krizna stanja u Pointe Noireu. Prethodni privremeni podaci govorili su o 60 mrtvih.

Kongoanska vlada objavila je u utorak navečer da je u nesreći ozlijeđeno više od 400 osoba, ističući da se potraga za putnicima u olupini vlaka nastavlja.

Nesreća se dogodila između naselja Bilinga i Tchitondi, iz još neutvrđena razloga. Dobro obaviješten izvor izjavio je za agenciju France Presse da je "vlak bio pretrpan putnicima i robom".

>> Kongo: U željezničkoj nesreći poginulo preko 60 ljudi

Jedan od zaposlenika željznice Konga, CFCO-a, Dominique Bourguoin izjavio je kako bi "uzrok nesreće mogla biti neprilagođena brzina", no to je za sada još pretpostavka.

Pruga između Brazzavillea i Pointe Noirea duga 510 km izgrađena je u doba francuske kolonizacije. U rujnu 1991. na istoj pruzi, u Mvoungoutiju blizu Dolisiea, sudarili su se putnički i teretni vlak, pri čemu je poginulo 100 osoba, a 300 je ozlijeđeno. To je bila najteža željeznička nesreća u povijesti Konga. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 11:07:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh