« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
BRAZZAVILLE

Kongo: U željezničkoj nesreći poginulo preko 60 ljudi

U utorak navečer na izvanrednom sastanku vlade donesena je odluka o trodnevnoj nacionalnoj žalosti, u znak počasti i sjećanja na žrtve nesreće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock - Ilustracija)
Više o

željeznička nesreća

,

Kongo

Više od 60 osoba izgubilo je život, a nekoliko stotina ih je ozlijeđeno u željezničkoj nesreći koja se dogodila u noći na utorak na jugu Konga, na pruzi između Pointe Noirea i Brazzavillea, glavnome kopnenom prometnom pravcu u zemlji, priopćila je željeznička kompanija, dodajući da bi broj žrtava mogao biti i veći.

U utorak navečer na izvanrednom sastanku vlade donesena je odluka o trodnevnoj nacionalnoj žalosti, u znak počasti i sjećanja na žrtve nesreće. Prema nekim informacijama teško je ozlijeđeno 80-ak osoba. "Informacije su još uvijek nepotpune. Brojke će se mijenjati. Dok ne uspijemo razmaknuti sve vagone, nećemo znati koliki je točan broj žrtava", rekao je Joseph Sauveur El Bez, glavni direktor željeznice u priobalnom dijelu Konga (CFCO).

>> Najmanje 65 poginulih u sudaru vlakova u Indiji

Nesreća se dogodila između naselja Bilinga i Tchitondi, iz još neutvrđena razloga. Dobro obaviješten izvor izjavio je za agenciju France Presse da je "vlak bio pretrpan putnicima i robom". Pruga između Brazzavillea i Pointe Noirea duga 510 km izgrađena je u doba francuske kolonizacije, a njezina je gradnja odnijela mnoge živote Afrikanaca. Jedan od zaposlenika CFCO-a, Dominique Bourguoin izjavio je kako bi "uzrok nesreće mogla biti neprilagođena brzina", no to je za sada još pretpostavka.

>> 11 mrtvih u željezničkoj nesreći u Italiji

U rujnu 1991. na istoj pruzi, u Mvoungoutiju, blizu Dolisiea, sudarili su se putnički i teretni vlak, pri čemu je poginulo 100 osoba, a 300 je ozlijeđeno. To je bila najteža željeznička nesreća u povijesti Konga. (hina/metro-portal)

23.06.2010. 00:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh