« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
STJEPAN MESIĆ:

U vojsci sve funkcionira u najboljemu mogućem redu

Vojska je u standardu NATO-saveza i nema opasnosti da bi došlo do poremećaja u njezinom funkcioniranju, rekao je Mesić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Stjepan Mesić

,

vojska

,

MORH

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je u Puli, komentirajući stanje u Hrvatskoj vojsci iz koje su, po pisanju medija, zbog nedostatka novca sve gardijske brigade i operativni sastav poslani kući, ustvrdio kako u vojsci sve funkcionira u najboljemu mogućem redu.

"Vojska je u standardu NATO-saveza i nema nijednog prigovora ili bilo kakve opasnosti da bi došlo do njezinog poremećaja u funkcioniranju", istaknuo je Mesić, koji se u Puli danas sastao s istarskim političarima i gospodarstvenicima u povodu završetka desetogodišnjega predsjedničkog mandata.

Odgovarajući na pitanje novinara zna li tko će financirati inauguraciju novog predsjednika Ive Josipovića, Mesić je rekao kako se inauguracija dosad plaćala "iz proračunskih rezervi, a ne proračuna" pa će "tako biti valjda i sada".

Predsjednik Mesić, koji će vikend radno provesti na Brijunima, rekao je kako je spreman otići s dužnosti predsjednika te da ne plače na odlasku.

"U deset godina u fokusu su mi bili interesi Hrvatske i njezinih građana. Kažu da sam počinio i mnogo gafova, no ja nikad nisam učinio niti jedan gaf, samo sam brzo reagirao, a vrijeme je pokazalo da sam bio u pravu, kao i sada kada me kritiziraju za izjavu u vezi s razbijanjem Bosne i Hercegovine", ustvrdio je Mesić. Ponovio je kako bi - ako bi se sada dopustilo da netko "razbije BiH te da pripoji Republiku Srpsku Srbiji" - to značilo ostvarenje zločinačkih ciljeva Slobodana Miloševića zbog kojih je poginulo više od sto tisuća ljudi.

"To Europa ne smije dozvoliti", istaknuo je Mesić, dodajući kako se ovih dana neće naći s novim predsjednikom Josipovićem na Brijunima, nego možda u budućnosti.

Predsjednik Mesić i istarski župan Ivan Jakovčić komentirali su danas i posljednje novinske napise o Jakovčićevoj i Linićevoj umiješanosti u aferu Hypo banke, pri čemu je Jakovčić pozvao sva državna tijela, od USKOK-a do državnog odvjetništva i policije, da ispitaju sve okolnosti tog slučaja.

"Važno je da funkcionira pravna država. Neka odgovara onaj tko je napravio nešto loše, pa i ja ako se ispostavi da sam učinio nešto loše. Mog imena nema nigdje, u nikakvim dokumentima, a oni koji to tvrde žele mi samo nanijeti političku štetu", istaknuo je Jakovčić.

Mesić je rekao kako je u Jakovčiću uvijek imao dobrog suradnika jer on, kako je rekao, "razumije i europska i svjetska kretanja i zna koji su potencijali i prioriteti" te županije. (hina/metro-portal)

05.02.2010. 15:26:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh