« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KANADA UTOPIJA

U Vancouveru se živi najugodnije na svijetu

Prema rezultatima istraživanja kojeg je provela tvrtka The Economist Intelligence Unit, kanadski obalni grad prvi je među top 10 gradova za život

Vancouver
Vancouver (Deviantart)
Više o

Vancouver

,

najbolji gradovi za život

Vancouver je, petu godinu zaredom, prema provedenom istraživanju, jedan od najpoželjnijih gradova za življenje, australski Melbourne na drugome mjestu, na trećem glavni grad Austrije Beč, a na četvrtom i petom ponovno dva kanadska grada - Toronto i Calgary, piše Hina.

Prema rezultatima istraživanja, što ga je provela tvrtka The Economist Intelligence Unit, koja se bavi analizom, istraživanjem i konzaltingom, kanadski obalni grad u kojemu su 2010. održane Zimske olimpijske igre, prvi je među deset najpoželjnijih gradova za življenje u svijetu, a zadovoljio je 98 posto traženih uvjeta - kada je riječ o sigurnosti i općoj stabilnosti življenja, zdravstvenoj skrbi, kulturnoj ponudi, brizi o okolišu i o obrazovanju, infrastrukturi. Vancouver titulu drži od 2007.

"Gradovi srednje veličine u razvijenim zemljama s relativno niskom gustoćom naseljenosti najčešće imaju odličnu infrastrukturu i kulturnu ponudu te manje problema s onečišćenjem i zločinima", rekao je autor izvješća Jon Copestake. Na šestom mjestu je finski Helsinki, na sedmom, osmom i devetom su australski Sydney, Perth i Adelaide te na desetom novozelandski Auckland.

21.02.2011. 17:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh