« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
KAKVA IDEJA!

Australija: Gradić 'Brzina' promijenio ime u 'Brzina Ubija'

Speed je mjestašce u zabačenome dijelu savezne države Victorije i ima samo 45 stanovnika, a od ožujka će se službeno zvati Speed Kills

Brzina Ubija
Brzina Ubija (Deviantart)
Više o

Austrija

,

speed

,

gradić Brzina Ubija

,

Speed Kills

Imena su važna, drže u australskome mjestu koje se zvalo Brzina ('Speed'), a preimenovalo se u Brzina Ubija ('Speed Kills'), ne bi li i tako pridonijelo sigurnosti na cesti.

Speed je mjestašce u zabačenome dijelu savezne države Victorije i ima samo 45 stanovnika, a od ožujka će se službeno zvati Speed Kills jer želi potaknuti ljude na razmišljanje o opasnostima povezanima s prevelikom brzinom. "Većina ljudi zna da je vožnja u pijanu stanju socijalno neprihvatljivo ponašanje, ali mnogo su manje svjesni učinka brzine", kaže Phil Reed, voditelj odnosa sa zajednicom u povjerenstvu za prometne nesreće (TAC).

"Naš je cilj učiniti prebrzu vožnju jednako društveno neprihvatljivom kao što je vožnja u pijanu stanju". Kako bi se poruka čula, mjesto je objavilo inicijativu na televiziji i društvenim mrežama uz objašnjenje da će promjena imena postati službena kad dobije deset tisuća pristalica, što se dogodilo u roku od 24 sata. Sad ih je oko 34 tisuće.

21.02.2011. 15:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh