« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
JEO JE SNIJEG!

U Švedskoj čovjek preživio dva mjeseca u autu pod snijegom

Spasioci su u autu našli četrdesetogodišnjaka u vreći za spavanje, "u veoma teškom stanju". Bio je gladan i nije mogao ni govoriti ni hodati

Auto pod snijegom - ilustracija
Više o

spašavanje

,

snijeg

,

Švedska

Švedska je policija spasila muškarca koji je dva mjeseca proveo zatrpan u autu pod snijegom na veoma niskim temperaturama.

"U petak smo obaviješteni da je jedna osoba pronađena u autu prekrivenom snijegom, duboko u šumi, kilometar i pol od glavne ceste", rekao je Ebbe Nyberg, policajac iz okruga Vaesterbottena na sjeveru zemlje.

Vozač motornih sanjki uočio je krov auta u snijegu na napuštenoj šumskoj stazi kraj grada Umeae. Kad je očistio nešto snijega, vidio je da se u vozilu nešto miče i pozvao policiju.

Spasioci su u autu našli četrdesetogodišnjaka u vreći za spavanje, "u veoma teškom stanju". Bio je gladan i nije mogao ni govoriti ni hodati.

Nyberg kaže kako nije poznato koliko je muškarac bio u autu, ali da se auto ondje našao "prije nego što je jesenas pao snijeg".

Vozač je hospitaliziran, a izjavio je kako nije jeo od prosinca. Preživio je jer je pio snijeg. Policija je procijenila daje na mjesto gdje je nađen stigao otprilike u prosincu. Nedavno je ondje temperatura bila i -30. "Nevjerojatno je da je živ", rekao je Nyberg.

18.02.2012. 17:56:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh