« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
BORBA ZA DEMOKRACIJU

U Siriji novi masovni prosvjedi

Brojni su prosvjednici odali počast ubijenom francuskom novinaru Gillesu Jacquieru, koji je u srijedu smrtno stradao u granatiranju Homsa

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Sirija prosvjed

Izražavajući svoju potporu Slobodnoj sirijskoj vojsci (FSA) te francuskom novinaru ubijenom u srijdu, više desetaka tisuća ljutitih Sirijaca prosvjedovalo je danas diljem te zemlje, javlja Hina.

Kao i svakog petka, Sirijce su na prosvjede protiv režima pozvali prodemokratski orijentirani aktivisti, koji žele pružiti potporu pripadnicima FSA, a koju čini 40.000 odmetnutih vojnika. Glavni zapovjednik im je Rijad al-Asad koji se nalazi u Turskoj.

Brojni su prosvjednici odali počast ubijenom francuskom novinaru Gillesu Jacquieru, koji je u srijedu smrtno stradao u granatiranju Homsa, izvješćujući s mjesta događaja.

"Gilles Jacquier, u našim ste srcima", pisalo je na jednom od transparenata u četvrti Barze u Damasku. Glavno odvjetništvo u Parizu u petak je otvorilo istragu zbog Jacquierova ubojstva. Francuske vlasti sumnjaju u potencijalne manipulacije sirijskih vlasti, prenosi Le Figaro.

13.01.2012. 17:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh