« Život
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
BUDUĆNOST NA DLANU

U Rusiji izumljen leteći tanjur

U arsenalu izuma koje je stvorio ruski izumitelj Eugene Bugrov mogu se pronaći doista impresivni projekti: od letećeg tanjura do stroja koji radi pomoću plazme

Leteći tanjur
Više o

Rusija

,

izumi

,

leteći tanjur

Prije samo par godina Bugrovi projekti smatrali su se neprofitabilnima. Njegovi prijedlozi odbijali su zbog krize, smatrali su se neprofitabilnima, te nitko nije u njih želio uložiti. Igrom slučaja uspio je pronaći znanstvenike sličnih svjetonazora, pa sada cijeli tim radi na novim izumima.

Tako bi se Bugrov leteći tanjur mogao uskoro naći u svemiru, s obzirom da je izum već patentiran. Među ostalim njegovim izumima nalazi se i ˝Spidermanov kovčeg˝ koji će pomagati ljudima prilikom bijega iz gorućih nebodera. Izumitelj je spreman predstaviti i svoj mač nalik onome iz Zvjezdanih ratova. Naime, radi se o ručnom laseru koji može rezati stijene i metal.

No ruski proizvođači nisu zainteresirani za stroj koji radi na plazmu. ˝Ako je cijela ekonomija vezana za naftu, zašto bi ulagači trebali jeftinu energiju? Mi smo im direktna konkurencija˝, objašnjava izumitelj.

14.09.2010. 13:41:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh