Metro-portal.hr

objavljeno 14.09.2010. 13:41:14
BUDUĆNOST NA DLANU

U Rusiji izumljen leteći tanjur

U arsenalu izuma koje je stvorio ruski izumitelj Eugene Bugrov mogu se pronaći doista impresivni projekti: od letećeg tanjura do stroja koji radi pomoću plazme

Leteći tanjur

Prije samo par godina Bugrovi projekti smatrali su se neprofitabilnima. Njegovi prijedlozi odbijali su zbog krize, smatrali su se neprofitabilnima, te nitko nije u njih želio uložiti. Igrom slučaja uspio je pronaći znanstvenike sličnih svjetonazora, pa sada cijeli tim radi na novim izumima.

Tako bi se Bugrov leteći tanjur mogao uskoro naći u svemiru, s obzirom da je izum već patentiran. Među ostalim njegovim izumima nalazi se i ˝Spidermanov kovčeg˝ koji će pomagati ljudima prilikom bijega iz gorućih nebodera. Izumitelj je spreman predstaviti i svoj mač nalik onome iz Zvjezdanih ratova. Naime, radi se o ručnom laseru koji može rezati stijene i metal.

No ruski proizvođači nisu zainteresirani za stroj koji radi na plazmu. ˝Ako je cijela ekonomija vezana za naftu, zašto bi ulagači trebali jeftinu energiju? Mi smo im direktna konkurencija˝, objašnjava izumitelj.

14.09.2010. 13:41:14
http://metro-portal.hr/u-rusiji-izumljen-leteci-tanjur/47938/