« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
POPLAVE HARAJU

U Osječko-baranjskoj županiji palo 60 litara kiše po četvornom metru

U samo posljednja 24 sata palo je 60 litara kiše po četvornome metru, koliki je prosjek oborina za lipanj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

kiša

,

Osječko-baranjska županija

,

neobične bolesti

U Osječko-baranjskoj županiji, zbog poplava uzrokovanih velikim količinama oborina, stanje je kritično, stanovništvo je u nekim dijelovima županije upozoreno da ne pije vodu iz bunara, a možda će se tijekom dana evakuirati mještani Lađanske i Dragotina, u blizini Đakova, izvijestio je na današnjoj konferenciji za novinare župan i predsjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Vladimir Šišljagić. 

Šišljagić je rekao i kako je zasad sve pod nadzorom jer su sve službe, od vatrogasaca, policije i Hrvatskih voda do članova Stožera za zaštitu i spašavanje, na terenu, prate stanje i brinu se da se osiguraju dovoljne količine pitke vode onim mjestima kojima prijete poplave.

Posebno su ugrožene ceste. Zbog vode na kolniku za promet je zatvorena cesta Podgorač-Ostrošinci te cesta u Ribnjaku i Lađanskoj. Zatvorena je i lokalna cesta na dijelu od đakovačke obilaznice do Dragotina.

Zbog vode izlivene iz odvodnih kanala između Luga i Vardarca, mjesta u Baranji, promet teče uz prometnu signalizaciju, a tako je i na cesti između Ladimirevaca i Bizovca.

U više mjesta u Osječko-baranjskoj županiji voda je prodrla u podrume i dvorišta obiteljskih kuća, rekao je župan Šišljagić.

Dodao je da je kao župan u petak proglasio stanje elementarne nepogode zbog obilnih kiša i nevremena sredinom lipnja, a sada je svim lokalnim zajednicama poslan dopis da se načine dodatni izvještaji o šteti na poljoprivrednim usjevima i na svim ostalim materijalnim dobrima. Istaknuo je kako je riječ o golemim štetama.

Direktor Hrvatskih voda u Osijeku Zoran Đuroković izvijestio je da se i dalje očekuju oborine, "a samim tim i dolazak vodenog vala na Dunavu koji će utjecati i na vodostaj Drave" te da su spremne vreće s pijeskom i ostalo što treba za osiguravanje nasipa. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 14:45:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh