« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
BANDIĆ O AŽKZ

Volio bih kada takve udruge ne bi imale posla, no nažalost, to je iluzija

Grad Zagreb i nadalje će financijski podupirati udruge: Autonomnu žensku kuću Zagreb (AŽKZ) i Žensku pomoć sada - SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Infopunkt.tv)
Više o

Milan Bandić

,

Grad Zagreb

,

Autonomna ženska kuća

Naime, predstavnice tih udruga u Gradskoj upravi danas su potpisale ugovor o financiranju iz zagrebačkog proračuna sa gradonačelnikom Milanom Bandićem.

Udjel Grada Zagreba od 30 posto ostao je isti, dok su i Vlada RH i Zagrebačka županija svoje udjele smanjile na 27 posto odnosno 17 posto što znači da će samo Grad Zagreb isplatiti planirane iznose kroz dvije godine - za AŽKZ 559.000 kuna, a za SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja 181.000 kuna.

"Kapa dole Gradu Zagrebu", rekla je Neva Toelle te dodala kako su u AŽKZ dio novca uspjeli sami namaknuti, ali da im nedostaje još 166.000 kuna planiranih iz Zagrebačke županije i Vlade RH.

Podsjetila je i da je Zagreb "spasio" Autonomnu žensku kuću Zagreb kada je početkom 90-ih bila pred zatvaranjem te dodala da su opet u nezavidnoj situaciji jer moraju razmišljati o opstanku umjesto o obilježavanju 20 godišnjice postojanja.

Gradonačelnik Bandić je naglasio kako je štednja na radu savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji krivo mjesto za uštede. "Ni u Zagrebu ne cvjetaju ruže, ali minimum senzibilnosti i solidarnosti te će udruge imati dalje", kazao je Bandić.

Ugovor je za AŽKZ potpisala Valentina Andrašek, a za Žensku pomoć sada Marijana Zrinka Jegrišnik, koja je u ime svoje udruge također zahvalila Gradu na potpori.

"Volio bih kada takve udruge ne bi imale posla, no, nažalost, to je iluzija", naglasio je Bandić, pozivajući sve njihove predstavnice za zajednički stol i na dogovor kako bi i na taj način stvorile priliku olakšati svoj težak posao na kojem, rečeno je, zdušno provode po 16 ili 18 sati na dan. (hina/metro-portal)

01.06.2010. 14:33:45
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh