« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NAJOBILNIJE KIŠE

U odronima tla u Brazilu najmanje 192 mrtvih

Najobilnije kiše u zadnjih 40 godina usmrtile su najmanje 192 osobe u odronima tla koji su uništili siromašna naselja Rio de Janeira

(YouTube)
Više o

Rio de Janeiro

,

odroni tla

,

Brazil kiše

Brazilski spasioci izvukli su u petak još mrtvih tijela iz urušenog brda u blizini Rio de Janeira, izgubivši nadu da će pronaći preživjele.

Kiše, najobilnije u zadnjih četrdeset godina, počele su padati u ponedjeljak, usmrtivši najmanje 192 ljudi, većinu u odronima tla koji su uništili siromašna naselja u i u blizini drugog najvećeg grada u Brazilu.

Najgori odron tla dogodio se u srijedu navečer u faveli sagrađenoj na bivšem odlagalištu otpada u Niteroiju, grada nasuprot Riju. Pod zemljom je ostalo više od stotinu ljudi. Spasioci su u petak izvukli još četiri tijela.

"Imamo oko 100 do 150 tijela, po onome što su mi rekli vatrogasci", rekao je guverner države Rio Sergio Cabral. "Situacija je užasna".

Savezna vlada poslala je u pomoć vojsku i 113 milijuna američkih dolara. SAD je u petak donirao 50 milijuna dolara kako bi se pomoglo više od 50.000 ljudi koji su ostali bez svojih domova. (hina/metro-portal)

09.04.2010. 23:49:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh