« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
GLAZBA I RADOST

U Lisinskom završio Tjedan glazbe i radosti za djecu - mlada publika oduševljena

Kad bi samo deset posto djece koja su prisustvovala koncertima u Lisinskom ovoga tjedna postalo pravim ljubiteljima glazbe - budućnost hrvatske kulture bila bi znatno svjetlija

Treće nagrađena slika na natječaju - Lana Širac
Više o

KD Vatroslav Lisinski

,

Tjedan glazbe

,

Tjedan glazbe i radosti

Sinoćnjim koncertom "Najveći hitovi klasične glazbe" završio je Tjedan glazbe i radosti u Lisinskim. Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem dirigenta Filipa Pavišića izvela je dvanaest djela slavnih skladatelja Rossinija, Straussa, Bacha, Handela, Čajkovskog, Mozarta, Betthovena, Griega, Prokofjeva, Hačaturijana, Cagea i Stravinskog, a sve je to bilo začinjeno duhovitim najavama ravnatelja Lisinskoga Dražena Siriščevića.

Program namjenjen djeci u najšoj najljepšoj koncertnoj dvorani, u izvebi profesionalnog orkestra i pod vodstvom mladog dirigenta zasigurno će pomoći stvaranju glazbene publike koja će znati cijeniti vrijednosti ozbiljne glazbe i uživati u njoj.

U nadahnutim izvedvana sudjelovali su i sopranistica Ana Karuza, orguljašica Ursa Vukman i solisti baleta HNK Zagreb Azamat Nabiullin i Simona Unterajter.

Mlada je publika najviše bila impresionirana izvedbom simfonijske pjesme Richarda Straussa Tako je govorio Zaratustra i Bachovom Toccatom u d-molu u izvedbi orguljašice.

Uz koncert, bila je organizirana i prigodna izložba slika pristiglih na natječaj Radost slikanja uz glazbu u kojem su sudjelovali učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske.

26.03.2011. 10:23:55
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh