« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
NAJAVE

U lipnju stiže moćan Lenovo Z5 s 4 'tehnološka otkrića'

Lenovo novi pametan telefon Z5 mogao biti revolucionaran, ima 'četiri tehnološka otkrića', kako tvrde iz kompanije

Lenovo sprema pravu zvijer
Lenovo sprema pravu zvijer (Lenovo)
Više o

Lenovo Z5

Kineska korporacija Lenovo, izgleda napokon se budi na području mobilne tehnologije. Prije nekoliko godina smartfoni Vibe, serije Lemon, serije K i ZUK bili su im bili vrlo popularni svojim prihvatljivim cijenama i dobrom kvalitetom.

Potom su kupili od Googlea mobilnu diviziju Motorole i uspavali se. Kao rezultat, prošle godine, Lenovo je prodao 1,79 milijuna pametnih telefona u usporedbi s 22,1 milijuna u 2015. godini.

Sada pripremaju pametan telefon oznake Lenovo Z5 koji dolazi s 18 patentiranih tehnologija. Stražnja strana uređaja će biti izrađena od stakla. Na prednjoj strani je zaslon koji pokriva više od 95% prostora. I, nema trendovskog ureza na vrhu ekrana. Napokon! Vjerujemo da su mnogi pomislili to sada od vas koji čitate.

Prema službenom "teaseru" ispod ekrana se nalaze senzori, kamere, zvučnici i čitač otisaka prstiju. Nije jasno je li Lenovo za „skrivanja" uobičajene tehnologije na prednjici bio inspiriran Vivo Apex konceptom ili su osmislili nešto sasvim svoje. No, odgovor na ovo pitanje nećemo dugo čekati.  

Ali iznenađenjima ovdje nije kraj. Tvrtka je najavila da će novi pametan telefon dobiti čak 4 TB interne flash memorije. Doista, to zvuči jako, jako kao puno, zapravo overkill, kada većina današnjih pametnih telefona nude najviše 256 GB interne flash memorije. U međuvremenu je VP Chang Cheng, direktor tvrtke Lenovo , podijelio je i nekoliko fotografija snimljenih kamerama novog modela na Weibo društvenoj mreži, što je prvo primijetila ekipa AndroidHeadlines .    

Na fotografijama je iz vodenog žiga vidljivo da će Z5 biti opremljen dual kamerama i imati tehnologiju umjetne inteligencije. Službena prezentacija Lenovo Z5 trebala bi se održati 14. lipnja. S nestrpljenjem je očekujemo!    

 

Piše: Sanja Ledinek
24.05.2018. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh