« Knjiga
objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana
RECENZIJA

U knjizi „Čuvaj se prošlosti“ rješavat ćete slučaj star 25 godina kao pravi detektiv

Ukoliko pratite napete Netflixove krimi serije i čitate hrpu takvih knjiga, nemate previše za razmišljati već nabaviti ovu knjigu

Čuvaj se prošlosti
Čuvaj se prošlosti (Sonatina)
Više o

recenzija knjige

,

Čuvaj se prošlosti

,

Joy Ellis

,

Sonatina

Joy Ellis možda nije toliko poznata autorica da uspoređujemo njezine nove knjige s nekim prijašnjima, ali je definitivno profil autorice koji ne smijemo ignorirati, pogotovo ako volite krimi romane i trilere. Kod nas je nedavno preveden njezin roman "Čuvaj se prošlosti", a ukoliko pratite napete Netflixove krimi serije i čitate hrpu takvih knjiga, nemate previše za razmišljati već nabaviti ovu knjigu.

Knjiga prati Matta Ballarda, a radnja je smještena u ruralnoj Engleskoj. Nije slučajno odabran upravo Matt Ballard, a ruralna Engleska čitavoj priči daje savršeno okruženje za otkrivanje zločina iz pozicije čitatelja. Prije 25 godine tri dječaka su ubijena. Glavni sumnjivac ubijen je u potjeri policije, nakon čega su ubojstva prestala. Detektiv Ballard nikada nije do kraja vjerovao da je ta situacija riješena, a nekoliko stvari mu je ukazivalo na činjenicu da su ulovili pogrešnog čovjeka. U trenutku kada se već priprema za mirovinu i polako planira povlačenje iz posla, Matt dobiva veliku smeđu kovertu u kojoj su fotografije posljednje žrtve slikane u trenutku smrti. Fotografije i dalje samo nastavljaju pristizati, a sve su fotografije dječaka ubijenih prije toliko godina. Očito je što se događa, no ovoga puta čitava priča je osobna i samom detektivu. Ono što nije sigurno je to hoće li ovoga puta uspjeti pronaći pravog ubojicu.

"Čuvaj se prošlosti" napeta je knjiga koja će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja, no nećete požaliti da ste se upustili u tu priču. U moru knjiga, ovaj primjerak je zaista preporuka za pročitati.

02.10.2019. 12:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh