Metro-portal.hr

objavljeno 02.10.2019. 12:30:00
RECENZIJA

U knjizi „Čuvaj se prošlosti“ rješavat ćete slučaj star 25 godina kao pravi detektiv

Ukoliko pratite napete Netflixove krimi serije i čitate hrpu takvih knjiga, nemate previše za razmišljati već nabaviti ovu knjigu

Čuvaj se prošlosti
Čuvaj se prošlosti (Sonatina)

Joy Ellis možda nije toliko poznata autorica da uspoređujemo njezine nove knjige s nekim prijašnjima, ali je definitivno profil autorice koji ne smijemo ignorirati, pogotovo ako volite krimi romane i trilere. Kod nas je nedavno preveden njezin roman "Čuvaj se prošlosti", a ukoliko pratite napete Netflixove krimi serije i čitate hrpu takvih knjiga, nemate previše za razmišljati već nabaviti ovu knjigu.

Knjiga prati Matta Ballarda, a radnja je smještena u ruralnoj Engleskoj. Nije slučajno odabran upravo Matt Ballard, a ruralna Engleska čitavoj priči daje savršeno okruženje za otkrivanje zločina iz pozicije čitatelja. Prije 25 godine tri dječaka su ubijena. Glavni sumnjivac ubijen je u potjeri policije, nakon čega su ubojstva prestala. Detektiv Ballard nikada nije do kraja vjerovao da je ta situacija riješena, a nekoliko stvari mu je ukazivalo na činjenicu da su ulovili pogrešnog čovjeka. U trenutku kada se već priprema za mirovinu i polako planira povlačenje iz posla, Matt dobiva veliku smeđu kovertu u kojoj su fotografije posljednje žrtve slikane u trenutku smrti. Fotografije i dalje samo nastavljaju pristizati, a sve su fotografije dječaka ubijenih prije toliko godina. Očito je što se događa, no ovoga puta čitava priča je osobna i samom detektivu. Ono što nije sigurno je to hoće li ovoga puta uspjeti pronaći pravog ubojicu.

"Čuvaj se prošlosti" napeta je knjiga koja će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja, no nećete požaliti da ste se upustili u tu priču. U moru knjiga, ovaj primjerak je zaista preporuka za pročitati.

02.10.2019. 12:30:00
http://metro-portal.hr/u-knjizi-cuvaj-se-proslosti-rjesavat-cete-slucaj-star-25-godina-kao-pravi-detektiv/121035/