« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
VELIKI ISPIT

U Italiji se održavaju regionalni izbori

Berlusconijeva stranka po anketama može računati na pobjede u Lombardiji, Venetu i Kalabriji, dok bi koalicija lijevog centra mogla imati vlast u šest regija

(Getty Images)
Više o

Silvio Berlusconi

,

regionalni izbori

,

Italije izbori

Talijani su u nedjelju iza 8 sati počeli izlaziti na regionalne i općinske izbore koji se dvije godine nakon njegova ponovnog dolaska na vlast smatraju velikim ispitom za premijera Silvija Berlusconija, potresenog skandalima i korupcionaškim aferama.

Talijani na ovim izborima glasaju u 13 od 20 regija (Pijemontu, Liguriji, Lombardiji, Venetu, Emiliji Romagni, Toskani, Marchi, Laziju, Umbriji, Kampaniji, Apuliji, Kalabriji i Basilicati) i 463 grada i općine, među kojima je najveća Venecija.

Pravo glasa ima oko 41 milijun stanovnika. Birališta su danas otvorena do 22 sata, a u ponedjeljak do 15 sati.

Berlusconijeva stranka Narod sloboda po anketama može računati na pobjede u Lombardiji, Venetu i Kalabriji, dok bi koalicija lijevog centra mogla nakon ovih izbora imati vlast u šest regija. Velika neizvjesnost očekuje se u Laziju, pokrajini s glavnim gradom Rimom, i Pijemontu, povijesnoj pokrajini s Torinom kao glavnim gradom.

Dan uoči izbora dogodila su se i dva incidenta s prijetećim pismima upućenima Berlusconiju i njegovom ministru unutarnjih poslova Robertu Maroniju. (hina/metro-portal)

28.03.2010. 09:59:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh