« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ANALIZA

U Hrvatskoj nema pokvarenih Toyota, najavljeni preventivni servisi

Toyota Croatia izvještava kako u našoj regiji nema automobila s kvarom na papučici gasa niti bilo kakvog sličnog kvara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Toyota

,

papučica gasa

,

preventivni servis

,

Toyota Croatia

Tvrtka Toyota Croatia izvijestila je danas kako u Hrvatskoj u njezinim ovlaštenim servisima nije otkriven nijedan kvar na papučici gasa ni sličan kvar te je najavila kako će, nakon potvrde konačne liste vozila, poslati pisanu obavijest vlasnicima vozila obuhvaćenih preventivnom servisnom akcijom ojačanja mehanizma papučice gasa.

"U Adrija regiji (Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija i Kosovo), pa tako ni u Hrvatskoj nije bilo niti jednog zabilježenog takvog ili sličnog kvara u nekom od Toyotinih ovlaštenih servisa", navodi u obavijesti hrvatsko predstavništvo Toyote.

Ističe kako "detaljne analize potvrđuju da se radi o iznimno rijetkoj pojavi na europskoj razini" koja se, i ako se dogodi, potpuno može kontrolirati u vožnji.

Iznoseći standardnu proceduru u preventivnim servisnim akcijama, Toyota Croatia ističe kako bi se "na razini Toyota kompanije uskoro trebao identificirati točan broj i lista vozila". Vjeruje da će ta informacija biti dostupna najkasnije do 12. veljače 2010.

Nakon potvrde konačne liste vozila, Toyota Croatia poslat će pisanu obavijest svim vlasnicima čija su vozila obuhvaćena preventivnom servisnom akcijom kako bi se o Toyotinu trošku dodatno ojačao mehanizam papučice gasa.

"Prve količine potrebnih dijelova očekujemo u ovlaštenim servisima u Europi, tako i u Hrvatskoj, od 15. veljače 2010. s obzirom na to da je Toyota potvrdila konačno rješenje za sve modele koji su uključeni u preventivnu servisnu akciju u Europi", navodi se u obavijesti.

Toyota je prošli tjedan objavila da sa svjetskog tržišta povlači nekoliko milijuna automobila zbog pogreške na papučici gasa. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 21:49:05
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    psssst
    05.02.2010. 09:52
    e baš me zanima kada će me zvati... i hoće li!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh