« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
A PAO JE PRVI SNIJEG

U Gorskom kotaru uhvaćeno 39 vozila s ljetnim gumama

Zimskom opremom smatraju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume na kojima su lanci

Fotografija vijesti
Više o

zimske gume

,

PU primorsko-goranska

Policija je jučer, nakon proglašenja zimskih uvjeta, na području Gorskog kotara bez propisane zimske opreme zatekla 39 vozila, od kojih čak 32 teretna, doznaje se od primorsko-goranske Policijske uprave, a javlja Hina.

Svi su vozači prekršajno kažnjeni, javila je policija. Na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini Fužina poslijepodne su se dogodile dvije prometne nesreće, ali nije bilo ozlijeđenih.

Policija je zajedno s ostalim mjerodavnim službama pokušavala normalizirati promet, ali je bilo nesavjesnih i neodgovornih vozača, posebno teretnih vozila, koji su se, unatoč zabranama i ograničenjima, bez potrebne zimske opreme uključivali u promet po jakom vjetru i kiši te mokrom kolniku s razmočenim snijegom, navodi policija.

Zastoje u prometu uzrokovali su nesavjesni vozači unatoč najavama o pogoršanju vremenskih uvjeta, mnogim upozorenjima i savjetima vozačima u medijima te iskustvima iz proteklih godina, ističe policija.

Zimskom opremom za motorna vozila mase do 3,5 tona smatraju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra zajedno s lancima za snijeg spremnim za postavljanje na pogonske kotače.

21.10.2011. 17:28:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh