Metro-portal.hr

objavljeno 21.10.2011. 17:28:01
A PAO JE PRVI SNIJEG

U Gorskom kotaru uhvaćeno 39 vozila s ljetnim gumama

Zimskom opremom smatraju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume na kojima su lanci

Fotografija vijesti

Policija je jučer, nakon proglašenja zimskih uvjeta, na području Gorskog kotara bez propisane zimske opreme zatekla 39 vozila, od kojih čak 32 teretna, doznaje se od primorsko-goranske Policijske uprave, a javlja Hina.

Svi su vozači prekršajno kažnjeni, javila je policija. Na autocesti Rijeka-Zagreb u blizini Fužina poslijepodne su se dogodile dvije prometne nesreće, ali nije bilo ozlijeđenih.

Policija je zajedno s ostalim mjerodavnim službama pokušavala normalizirati promet, ali je bilo nesavjesnih i neodgovornih vozača, posebno teretnih vozila, koji su se, unatoč zabranama i ograničenjima, bez potrebne zimske opreme uključivali u promet po jakom vjetru i kiši te mokrom kolniku s razmočenim snijegom, navodi policija.

Zastoje u prometu uzrokovali su nesavjesni vozači unatoč najavama o pogoršanju vremenskih uvjeta, mnogim upozorenjima i savjetima vozačima u medijima te iskustvima iz proteklih godina, ističe policija.

Zimskom opremom za motorna vozila mase do 3,5 tona smatraju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od četiri milimetra zajedno s lancima za snijeg spremnim za postavljanje na pogonske kotače.

21.10.2011. 17:28:01
http://metro-portal.hr/u-gorskom-kotaru-uhvaceno-39-vozila-s-ljetnim-gumama/64641/