« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PRIZNATE BRANITELJICE

U Domovinskom ratu aktivno je sudjelovalo 23.080 žena

Žene su znatno pridonijele u samom ratu, bilo na ratištu, u sanitetu ili radu u kuhinji. Poginulo ih je 127, a ranjeno 1113

Više o

Vukovar

,

Domovinski rat

,

braniteljice

U Domovinskom ratu aktivno je sudjelovalo 23.080 žena ili pet posto od ukupna broja branitelja, izjavio je danas u Vukovaru državni tajnik u ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar na okruglom stolu o ulozi braniteljica u Domovinskom ratu, javlja Hina.

Po njegovim riječima, u Domovinskom ratu poginulo je 127 žena, a trajnih invalida je 1113. Samo u obrani u Vukovara sudjelovalo je oko 400 žena, rekao je Komar, dodavši da su nakon rata žene braniteljice ostvarile status kakav imaju i branitelji.

O sudjelovanju žena u Domovinskom ratu govori se malo, iako su žene znatno pridonijele u samu ratu, bilo na ratištu, u sanitetu ili radu u kuhinji, istaknuo je.

"Želimo i putem ovoga okrugloga stola istaknuti ulogu braniteljica u Domovinskom ratu. Poznata je uloga žene u obitelji, ali mislimo da se o njezinoj ulozi u Domovinskom ratu malo zna te stoga na ovaj način želimo i tu temu aktualizirati", poručila je predsjednica Udruge braniteljica Vukovarsko-srijemske županije Mirjana Semenić-Rutko.

Okrugli stol je organizirala županijska Udruga braniteljica, osnovana prije godinu dana, i vukovarski Centar Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar".

21.10.2011. 19:20:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh