« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ALBERT FAGGIAN:

U Glasu Istre neće biti otpuštanja

Član uprave Grupe Puljanka, koja je vlasnik Glasa Istre, kaže kako će se što prije krenuti u proces pregovaranja i potpisivanja novih kolektivnih ugovora

(regionalexpress.hr)
Više o

Albert Faggian

,

Glas Istre

,

Grupa Puljanka

,

Željko Žmak

,

Vinko Dražić

Namjera poslodavca Glasa Istre novine d.o.o. i Glasa Istre trgovina d.o.o jest da svi zaposlenici budu zbrinuti, da ne bude otpuštanja te da svi oni dobiju koliko je objektivno moguće dobiti kako bi im sigurnost bila zajamčena, rekao je danas u ime poslodavca Albert Faggian.

Faggian je član uprave Grupe Puljanka koja se, kako je rekao, pojavljuje kao vlasnik tih dviju tvrtki kćeri starog nakladnika Glasa Istre d.o.o, te konzultant menadžmenta starog nakladnika Glasa Istre.

"U razgovoru s predstavnicima Sindikata novinara i grafičara dogovoreno je da ćemo čim prije krenuti u proces pregovaranja i potpisati nove kolektivne ugovore. Uz ugovore, koje je veliki broj zaposlenika već potpisao, sa sindikatima ćemo potpisati dodatni sporazum kojim ćemo radnička prava još malo podebljati", rekao je Faggian Hini dodavši kako su u "Glasu Istre trgovini" gotovo svi zaposlenici potpisali ponuđene ugovore.

Oni su, dodao je, uistinu malo "suhoparniji i restriktivniji od prijašnjih" no, po njegovim riječima, nakon usvajanja akta o sistematizaciji, zaposlenici će dobiti svoje konkretne ugovore sa svim pravima.

Jedanaest milijuna kuna gubitka

Ustvrdivši kako je poslodavac u novim društvima spreman u najkraćem roku potpisati novi kolektivni ugovor Albert Faggian je danas kazao kako je kompletan Glas Istre - novina, trgovina, marketing i uprava - godišnje bilježio jedanaest milijuna kuna gubitka. "Otpuštanja neće biti ali mi taj gubitak moramo dovesti na nulu", poručio je Faggian.

Sindikat novinara staroga nakladnika Glas Istre d.o.o, koji je u dugovima, objavio je jučer da je uprava novog nakladnika pristala da se u novu tvrtku prenesu kolektivni ugovor i ugovori o radu zaposlenika, a da za tri mjeseca slijede pregovori o novom kolektivnom ugovoru.

Faggian je odgovarajući na pitanje koji je njegov interes u spašavanju Glasa Istre rekao kako je njegova uloga trenutno veća od konzultantske te kako se Puljanka grupa u ovom trenutku pojavljuje kao vlasnik Glasa istre trgovine d.o.o. i Glasa Istre novine d.o.o.

"Naš je interes dvojak jer smatram da se racionalnije može poslovati kada se prema dobavljačima nastupa zajednički s obzirom na to da Grupa Puljanka i Glas Istre imaju veliku većinu istih dobavljača", rekao je Albert Faggian.

Policija provodi izvide

Dodao je kako je dug u poslovanju Glasa Istre daleko manji od iznosa koji se pojavljuju u medjima (100-200 milijuna kuna), dok se ostali dugovi, kazao je, uglavnom odnose na rizičnije poslove vezane za nekretnine.

Istarska policija potvrdila je početkom ožujka da u koordinaciji s državnim odvjetništvom provodi izvide u vezi s poslovanjem "Glasa Istre" d.o.o. te s njim povezanim pravnim i fizičkim osobama koje su već bile predmet kriminalističkog istraživanja. Policija je izvijestila da je još 2007. provela istraživanje nad poslovanjem tijekom kojega je utvrđena osnovana sumnja da je predsjednik uprave počinio kaznena djela sklapanja štetnog ugovora, te da su on i član uprave počinili kazneno djelo netočnog prikazivanja imovinskog stanja. Policija nije navela njihova imena, no riječ je o predsjedniku uprave Željku Žmaku i članu uprave Vinku Dražiću.

Uprava "Glasa Istre" na čelu sa Željkom Žmakom i članom uprave Puljanke grupe Albertom Faggianom, u čijem je vlasništvu 12 posto udjela "Glasa Istre", bili su prisiljeni priznati zaposlenicima "Glasa Istre" i medijima da će zbog teškoga financijskog stanja osnovati nove dvije tvrtke-kćeri - "Glas Istre novine" d.o.o. i "Glas Istre trgovina" d.o.o. budući je tvrtka "Glas Istre" d.o.o. u blokadi i vjerojatno joj prijeti stečaj. (hina/metro-portal)

04.03.2010. 14:14:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh