« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

U "Dalmatinki" još nema konačnoga dogovora

Novi sastanak kroz osam dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Joško Šupić/CROPIX)
Više o

Dalmatinka Nova

Sastanak koji je održan danas u sinjskoj tvornici konca "Dalmatinka Nova" d.d. nije donio konačan dogovor i rješenje oko zbrinjavanja viška od 107 radnika, ali su sudionici izrazili zadovoljstvo tijekom sastanka te je dogovoren novi sastanak u roku od osam dana.

Današnji sastanak sazvala je Uprava "Dalmatinke Nove" kako bi se konzultirala sa svim zainteresiranim stranama oko priprema za izradu nacrta programa zbrinjavanja viška od 107 radnika, sukladno sporazumu između poslodavca i predstavnika radnika.

Na sastanku su bili koordinator u "Dalmatinki Novoj" Frano Poljak, predstavnici sva tri sindikata, opunomoćenik radnika odvjetnik Zoran Vujanović, predstojnik Vladinog ureda za socijalno partnerstvo Vitomir Begović i voditelj sinjske ispostave Zavoda za zapošljavanje Frano Šuste.

Sudionici su izrazili zadovoljni tijekom sastanka te su se dogovorili da će se ponovno sastati u roku od osam dana.

Odvjetnici poslodavca Tomislav Krka i radnika Zoran Vujanović trebali bi dogovoriti datum do kojega bi se trebale isplaćivati zaostale plaće. Iz vodstva Dalmatinke Nove istaknuli su kako će se sutra očitovati u cijelosti o svim aspektima sastanka.

Nakon rasprave sudionici su jednoglasno utvrdili više zaključaka, među kojima i da će se poslodavac obvezati izraditi novu organizaciju i sistematizaciju radnih mjesta i dostaviti to sindikatima na očitovanje.

Zaključeno je da je cilj izrade programa zbrinjavanja viška radnika stvaranje uvjeta za normalizaciju i nastavak poslovanja u "Dalmatinki" i zadržavanja na radu što je moguće većega broja radnika, kao i utvrđivanje alternativnih mogućnosti produktivnoga zbrinjavanja viška radnika. (HINA)

26.08.2008. 20:13:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh