« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
KLASIK ČAJKOVSKOG

U Ciboni održan spektakl Labuđe jezero na ledu

U dvorani Dražena Petrovića postavljena je veličanstvena scenografija za ruski Državni balet na ledu iz Sankt Peterburga

(Wikipedia)
Više o

Labuđe jezero na ledu

,

Državni balet na ledu

,

Konstantin Rasadin

,

Rudolf Nurejev

,

Mihail Barišnjikov

,

Olga Ivanova

Pred oko 4,5 tisuće posjetitelja večeras je u dvorani Dražena Petrovića, popularnoj Ciboni, održan spektakl na ledu, balet Labuđe jezero uz glazbu P.I. Čajkovskog u izvedbi sanktpeterburškog Državnog baleta na ledu.

Koreograf je glasoviti Konstantin Rasadin koji je plesao s velikanima poput Rudolfa Nurejeva i Mihaila Barišnjikova. Koreografija Labuđeg jezera u kojem sudjeluje 80-ak izvođača stapa elemente atletskog umjetničkog klizanja s elementima klasičnoga ruskog baleta.

Ovo je prvi put u povijesti Cibone da je na pozornicu postavljen led za potrebe baleta i veličanstvena scenografija. Gostovanje Labuđeg jezera, kažu organizatori, vrlo je zahtjevan projekt koji se uspoređuje sa prošlogodišnjim nastupom popularne grupe U2 na stadionu u Maksimiru.

Ruski Državni balet na ledu osnovan je 1967. godine. U svom fundusu ima više od 800 kostima koji su zadivili cijeli svijet. U baletu je uz Nurejeva i Barišnjikova plesala i europska prvakinja u umjetničkom klizanju Olga Ivanova. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 23:26:26
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Zvonko Vuk
    22.01.2010. 07:58
    RAZOČARANJE!!! Prvi put sam ih gledao u Singapuru prije dvije godine i TO JE BIO SPEKTAKL.
    Što nedostaje?
    Primjerena dvorana, scenski efekti, akrobatika...duša!
    Ovo je bila samo komercijalna predstava. Tko je odgovoran? Vjerojatno naš organizator. Cijena je bila identična a predstava, u najmanju ruku drugorazredna. Ma, nema veze, ipak smo mi samo balkanci!
    Ako mi ne vjerujete pogledajte ovo:
    http://www.youtube.com/watch?v=b-AbxHzdHcM
  2. avatar
    Razocarana
    23.01.2010. 14:06
    Rusi su bili zakon, no organizatore s hrvatske strane treba potjerati u gulag. Sramota.... nista nije bilo organizirano kako treba, Cibona nije mogla biti gore mjesto za odrzavanje tog spektakla, redare su pokupili s Dinamo-Hajduk utakmica te su maltene htjeli tuci bakice u bundama jer zamisli, htjele su ici na parter (gdje su imale kartu), parkinga je nestalo 40min prije predstave jer su parkirali slepere i autobuse poprecke na parkirna mjesta za aute, ljudi su radi toga ulazili i setali i pricali po dvorani jos 30min nakon pocetka...... tribina/led je bila postavljena 1m prenisko, tako da na parteru nismo nista vidjeli..... UZAS!!!! STRASNO!!!! Ovako losu organizaciju eventa nisam vidjela niti u doba Juge. Sramota ziva :(((((((((
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh