Metro-portal.hr

objavljeno 21.01.2010. 23:26:26
KLASIK ČAJKOVSKOG

U Ciboni održan spektakl Labuđe jezero na ledu

U dvorani Dražena Petrovića postavljena je veličanstvena scenografija za ruski Državni balet na ledu iz Sankt Peterburga

(Wikipedia)

Pred oko 4,5 tisuće posjetitelja večeras je u dvorani Dražena Petrovića, popularnoj Ciboni, održan spektakl na ledu, balet Labuđe jezero uz glazbu P.I. Čajkovskog u izvedbi sanktpeterburškog Državnog baleta na ledu.

Koreograf je glasoviti Konstantin Rasadin koji je plesao s velikanima poput Rudolfa Nurejeva i Mihaila Barišnjikova. Koreografija Labuđeg jezera u kojem sudjeluje 80-ak izvođača stapa elemente atletskog umjetničkog klizanja s elementima klasičnoga ruskog baleta.

Ovo je prvi put u povijesti Cibone da je na pozornicu postavljen led za potrebe baleta i veličanstvena scenografija. Gostovanje Labuđeg jezera, kažu organizatori, vrlo je zahtjevan projekt koji se uspoređuje sa prošlogodišnjim nastupom popularne grupe U2 na stadionu u Maksimiru.

Ruski Državni balet na ledu osnovan je 1967. godine. U svom fundusu ima više od 800 kostima koji su zadivili cijeli svijet. U baletu je uz Nurejeva i Barišnjikova plesala i europska prvakinja u umjetničkom klizanju Olga Ivanova. (hina/metro-portal)

21.01.2010. 23:26:26
http://metro-portal.hr/u-ciboni-odrzan-spektakl-labudje-jezero-na-ledu/31186/