« Žene
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
LJEPŠE I ... BOLJE?

U čemu su sve žene dokazano bolje od muškaraca

Istraživanja na temu razlika između muškaraca i žena ima koliko želite, a neka su nedvojbeno dokazala u čemu su žene superiornije

Žene su bolje na mnogim poljima
Žene su bolje na mnogim poljima (Shutterstock)
Više o

žene

,

odnosi

,

muškarci

,

razlike među spolovima

Bitka među spolovima vjerojatno traje od pamtivjeka, pa su se kroz povijest spolovi izmjenjivali na vodećim mjestima društvene ljestvice. U zadnje vrijeme napravljeno je dosta istraživanja na tu temu, a desetak ih je dokazalo u čemu su žene bolje od muškaraca.

Možemo započeti s činjenicom da su pametnije od "jačeg" spola, jer je istraživanje o testovima inteligencije u svijetu pokazalo da žene imaju prosječno viši koeficjent inteligencije od muškaraca. Stoga ne čudi ni rezultat studije Sveučilišta Georgija i Columbia po kojem žene imaju bolji pristup učenju i, posljedično, uče brže i kvalitetnije.

Sve to vodi prema očekivanim rezultatima o obrazovanju, koji pokazuju da žene puno češće od muškaraca diplomiraju na fakultetima, a da muškarci u prosjeku studiraju pet godina duže od žena. 

Kad takve diplomirane bistre cure dođu na posao, uspješnije su i bolje od muškaraca, iako i dalje imaju manje prihode. No, kako bolje rješavaju probleme i lukavije potiču zaposlenike na rad, svakom vlasniku tvrtke trebao bi biti cilj zaposliti ženu koja će biti bolji mentor i vođa.

Naravno, kad se natječu za posao s muškarcima, imaju bolje rezultate na razgovorima za posao, tako da zapravo većina muškaraca koji dobivaju poslove u konkurenciji sa ženama zapravo pobjeđuju zbog seksizma poslodavca, rjeđe zbog svojih kvaliteta.

Uz takve predispozicije nije neko iznenađenje da se žene pokazuju boljim investitorima, jer analiza podataka 100 tisuća investicijskih fondova daje znatnu brojčanu razliku u korist žena - prinosi ženskih investicija su prosječno 18 posto, muških 11. Razlog - oprezniji pristup investiranju i dugoročno razmišljanje.

Vjerojatno ne treba naglašavati da više paze na higijenu od muškaraca, no istraživanje je pokazalo da se to odnosi i na poslovno okruženje, jer su ženski radni stolovi uredniji i imaju do 20 posto manje bakterija.

Evolucija je također na strani žena, jer kroz generacije postaju sve ljepše pošto zgodne žene imaju 16 posto više djece od prosječnih, a lijepi parovi imaju 36 posto veću vjerojatnost da će im prvo dijete biti upravo - žensko. 

Kad se svemu navedenom dodaju činjenice poput zdravije prehrane i posljedično boljeg imuniteta i dužeg životnog vijeka, pravo je čudo da muškaraca uopće ima na Zemlji i da, zapravo, vladaju ovim planetom. Ili ...?

10.03.2013. 09:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh