« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

U Austriji uhićen zaštitar osumnjičen za pljačku banke

Toni Valjak, osumnjičeni zaštitar
Toni Valjak, osumnjičeni zaštitar (CROPIX)
Više o

sokol marić

,

pljačka

,

Toni Valjak

,

pljačka Volksbanke

U austrijskom gradu Villachu uhićen je prijepodne zaštitar Toni Valjak osumnjičen za krađu više od milijun kuna iz poslovnice Volksbanke u Maksimirskoj ulici u Zagrebu, potvrdio je večeras glasnogovornik Ravnateljstva policije.

Ravnateljstvo je obavijestilo Ministarstvo pravosuđa i pokrenut je postupak izručenja, rekao je Hini glasnogovornik Krunoslav Borovec.

Poslovnica banke, koju je 35-godišnji osumnjičeni zaštitar čuvao, opljačkana je 19. srpnja ujutro, a tjeralicu je policija za njim raspisala 21. srpnja, navodeći da posjeduje oružje.

Osim za tešku krađu, sumnjiči ga i za protupravno oduzimanje slobode 35-godišnje zaposlenice banke koju je zatvorio u toalet, rekavši joj da je u tijeku pljačka, i odnio novac iz trezora. Zeposlenica je nakon pola sata uspjela otvoriti vrata i pozvati policiju.

Identitet osumnjičenog 35-godišnjeg zaštitara objavila je tvrtka Sokol Marić u kojoj je bio zaposlen. U tvrtki su rekli kako je Valjak dotad bio primjeren djelatnik, više puta nagrađivan za svoj rad. (HINA)

06.08.2008. 21:12:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh