« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Na imanju pokraj Novske držao roba

Četiri mjeseca izrabljivao i zlostavljao zaposlenog

Kuća i radiona u Donjim Rajićima u kojoj je bio zatočen I.K. (36)
Kuća i radiona u Donjim Rajićima u kojoj je bio zatočen I.K. (36) (Miro Arbutina/CROPIX)
Više o

ropstvo

,

robovlasništvo

,

trgovanje ljudima

Zbog sumnje da je na svom obiteljskom imanju pokraj Novske četiri mjeseca držao kao roba 36-godišnjaka, policija je uhitila 34-godišnjeg muškarca i privela ga istražnoj sutkinji koja ga je nakon saslušanja pustila da se brani sa slobode.

Osumnjičenog se tereti da je početkom travnja zaposlio 36-godišnjaka i obećao mu 1500 kuna plaće, stan i hranu, no ubrzo ga je počeo izrabljivati, psihički zlostavljati, vrijeđati i tući. Žrtvu je navodno tjerao da radi od 5 ujutro do 22 sata navečer uz jedan obrok dnevno, a plaću joj nije davao.

U policiji kažu da je žrtva osumnjičenom "robovlasniku" morala dati sav novac koji je zaradila obavljajući poslove kod susjeda za vrijeme dok je osumnjičeni počinitelj bio odsutan.

Policija ga je prijavila zbog kaznenog djela trgovanja ljudima i ropstva, a istražna sutkinja Županijskog suda u Sisku danas ga je nakon saslušanja pustila na slobodu, uz obrazloženje da se nisu stekli zakonski uvjeti za njegovo zadržavanje u istražnom pritvoru. No, kazneni postupak protiv njega se nastavlja. (HINA)

06.08.2008. 20:40:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh