« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
OPA!

Twitter je ugasio milijun računa koji promoviraju terorizam

Dnevno se šalje oko 500 milijuna twitteva!

Twitter
Twitter (Pexels)
Više o

terorizam

,

Twitter

Prema nedavno objavljenim izvješćima, u prvoj polovici tekuće godine Twitter je ugasio oko   300 000 računa za koje se sumnja da bi mogli pripadati terorističkim organizacijama. Od 2015. godine obrisano je njih 950 000 koji promoviraju terorizam, zbog čega su u Twitteru posebno zadovoljni svojim softverom i suradnjom s ostalim organizacijama koje su se priključile njihovoj borbi protiv ekstremizma. 

Twitter svoja izvješća objavljuje dva puta godišnje, a u njima iznosi sadržaj koji je proglašen problematičnim ili možda čak opasnim, a neki od tih sadržaja proglašen je upitnim čak od  Vlade. Tako su mjere poduzete u čak 92% od 1 200 prijavljenih problematičnih tweeteva, a iz Twittera poručuju da njihova platforma ne podržava ni jedan od islamističkih pokreta. 

Poprilična novost iz Twittera ovog su puta mjere poduzete i zbog različitih vrsta zlostavljanja nepovezanih s terorizmom na toj društvenoj mreži. Naime, Twitter se često kritiziralo da ne vodi brigu o sigurnosti svojih korisnika i ne kažnjava sadržaj koji je označen kao nasilnički prema određenim društvenim skupinama ili pojedincima, no i to se promijenilo nakon što je američka Vlada ukazala na više od 6000 upitnih slučajeva. 

 

Piše: Andrea Holi
20.09.2017. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh