« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
low cost - no service

Stotine turista zaglavilo u Splitu i Zadru zbog bankrota kompanije SkyEurope

Jedna od najvećih niskobudžetnih aviokompanija prvi je let uspostavila 2002. godine i godišnje je prevozila 3,7 milijuna putnika

(www.jaunted.com)
Više o

SkyEurope

,

prekid letova

Slovačka niskobudžetna zrakoplovna kompanija SkyEurope, jedna od najvećih u Europi, noćas je bankrotirala i proglasila prekid svih letova.

Među njima su i letovi iz Hrvatske odnosno iz Zadra, Splita i Dubrovnika gdje SkyEurope ima svoje sezonske linije za Bratislavu, Beč, Prag i Košice. Samo na splitskom aerodromu ostalo je oko 300 turista koji su za bankrot doznali kad su se pomoću nevažećih zrakoplovnih karata pokušali vratiti kućama.

Dodatan razlog za ljutnju uzrokovala je kompanija porukom preko svojih internetskih stranica da novac za avionske karte putnicima neće biti vraćen.

"Molimo klijente koji su karte kupili putem kreditnih kartica da se obrate nadležnoj banci kako bi zatražili povrat novca za neiskorištene karte za letove SkyEuropeom. U slučaju da ste platili direktno SkyEuropeu, povrat novca neće biti moguć. Ako ste zrakoplovne karte rezervirali putem turističkih agencija, pokušajte prvo s njima riješiti problem. Ako ste već otputovali preko SkyEuropea ili putem nas iznajmili automobil, možete ostati u hotelu i koristiti vozilo prema ranijem dogovoru. Ipak, kući ćete se morati vratiti letom neke druge zrakoplovne kompanije, o vlastitom trošku. Također, možete kontaktirati vašeg osiguravatelja. Žao nam je zbog neugodnosti koje smo vam prouzročili", stoji u očitovanju objavljenom na stranicama SkyEuropea.

Onima koji su unaprijed kupili povratne karte kompanija poručuje da za povratak kući nađu drugog avioprijevoznika. Ni njima novac neće biti vraćen, a u kratkoj poruci SkyEurope se svima ispričava zbog neugodnosti koje su izazvali.

Iako je bankrot proglašen sada, ta zrakoplovna kompanija u financijskim je problemima već duže vrijeme, što je pratio i drastičan pad putnika, a zadarska Zračna luka od njih je prošle godine jedva uspjela naplatiti svoja potraživanja.

Nakon velikog incidenta na pariškom aerodromu Orly, kada je zbog dugova uskraćeno polijetanje njihovog zrakoplova, zbog neplaćenih aerodromskih taksi od 11. kolovoza zabranjeno im je slijetanje na zračnu luku u Beču, a od 1. rujna istu zabranu dobili su i u Pragu.

01.09.2009. 12:29:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh