« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
oštre riječi u osijeku

Đapić kritizira novu vlast

Bivši osječki gradonačelnik tvrdi da se brišu sva njegova postignuća te tvrdi da grad ima novaca za besplatan javni prijevoz za studente i umirovljenike

(Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Anto Đapić

,

HSP

,

Osijek

,

HDSSB

Na konferenciji za novinare Đapić je kritizirao odluku nove vlasti o ukidanju besplatnoga javnog prijevoza za učenike, studente i umirovljenike, pri čemu je opovrgnuo da to grad ne može financijski izdržati. Opovrgnuo je i tvrdnje koje su se pojavile u nekim medijima da je on osobno odgovoran što je Gradsko prijevozno poduzeće (GPP) zbog takve odluke pretrpjelo velike gubitke, pri čemu je ustvrdio kako se za njegova mandata "vodilo računa o svakoj kuni kojom se financirao komunalni standard građana".

Ocijenio je kako nova vlast ukidanjem odluke o besplatnom prijevozu pokazuje "apsolutnu nesposobnost i potpunu socijalnu neosjetljivost za probleme građana", a optužio ju je i za čistke i davanje otkaza u gradskim poduzećima.

Svatko može davati otkaze, smanjivati plaće i mobingom ljude prisiljavati da odu s posla, rekao je Đapić, ističući kako za njegova mandata nijedan djelatnik gradske uprave i gradskih poduzeća nije dobio otkaz pa čak ni oni koji su bili visoki dužnosnici HDSSB-a.

"Grad Osijek ide u lošem pravcu, a nova gradska uprava mogla bi više pozornosti posvetiti problemima grada, provoditi svoje ili bar završiti neke naše projekte, a manje se, eventualno, baviti izgradnjom kuće Branimira Glavaša u Hercegovini, stvaranjem ekonomske podloge za otvaranje njegovog privatnog biznisa te odlascima u Hercegovinu, gdje dobivaju upute na koji način voditi grad", istaknuo je Đapić.

Na novinarsko pitanje tvrdi li da se Glavaševa kuća u BiH i njegovi poslovni pothvati financiraju novcem osječkih poreznih obveznika Đapić je odgovorio kako je Glavaš u medijima izjavio da nije pristojno pitati odakle mu novac te da nema smisla da on izražava sumnju u ono za što nema dokaza, ali drži kako nije nepristojno da mediji Glavaša pitaju da objasni porijeklo novca.

Na pitanje jesu li točni napisi u nekim medijima da se više neće kandidirati za predsjednika HSP-a te je li to njegova konačna odluka Đapić nije konkretno odgovorio. Rekao je kako će na konvenciji stranke 5. rujna u Zagrebu "iznijeti svoju konačnu odluku o svojoj poziciji u HSP-u i planovima za budućnost".

Izvor: Hina

01.09.2009. 12:42:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh