« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
urednička posla

Hloverka ukida Latinicu?

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a već dugo vodi rat s Latinom a sada se kao razlog ukidanja emisije navodi njegova moguća predsjednička kandidatura

(Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Denis Latin

,

Hloverka Novak Srzić

,

Latinica

,

Nadan Vidošević

,

Dijana Čuljak Šelebaj

,

Ivo Josipović

,

predsjednička kandidatura

,

Ana Jelinić

,

Ivan Jabuka

,

Mislav Togonal

Na programu HTV-a ponedjeljkom navečer možda se više neće emitirati kontroverzni talk show Latinica.

Govori se o tome ovih dana na Prisavlju tijekom kreiranja nove jesenske sheme koja kreće 15. rujna.

Kao glavni razlog ukidanja popularne emisije urednika i voditelja Denisa Latina navodi se njegova moguća kandidatura za predsjednika države.

Hloverka Novak-Srzić, glavna urednica Informativnog programa, navodno je svojim pomoćnicima već rekla kako Latinica ne može biti na programu javne televizije ako Latin ustraje u svojoj utrci za predsjednika, koju je najavio u novinama.

Službenih izjava ipak zasad nema a sve će se znati sljedećeg tjedna.

Denis Latin smatra da bi se ukidanjem emisije zbog kandidature za predsjednika prekršila njegova ustavom zagarantirana prava. Kaže da ga kandidatura nimalo ne bi omela u profesionalnom obavljanju novinarskog posla.

Napominje i da su mnogi proteklih tjedana najavili da žele biti predsjednici države, a nitko zbog tih najava još nije dobio otkaz.

Tako bi i Nadan Vidošević morao dati otkaz u HGK, a Ivo Josipović više ne bi smio dolaziti na fakultet.

Latin podsjeća da predsjednička kampanja službeno počinje tek kad kandidati prikupe i predaju 10.000 potpisa.

Neslaganje s glavnom urednicom vjerojatno će imati posljedice i za novinarku Anu Jelinić. Tako najvjerojatnije više nećemo gledati ni emisiju Dossier.hr. Kako sada stvari stoje, četvrtkom ćemo, u bivšem terminu Dossiera.hr, nastaviti gledati Ivana Jabuku i emisiju U objektivu.

Dijana Čuljak-Šelebaj i Mislav Togonal i dalje će voditi emisiju Otvoreno koja će nešto drukčije funkcionirati. Najvjerojatnije će preuzeti funkciju Dnevnika 3, nakon kojeg će uslijediti 20-minutni razgovor s gostima.

01.09.2009. 11:36:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh