« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
PREPORUKA

Tuheljski pinklec za ukusan ručak

Palačinka s nadjevom za prste polizat. Idealno jelo za nedjeljni ručak, bez obzira pripremate li ga sami ili se odlučite na obiteljski izlet u Tuheljske Toplice

Tuheljski pinklec - za prste polizati
Tuheljski pinklec - za prste polizati (Terme Tuhelj)
Više o

Terme Tuhelj

,

tuheljski pinklec

Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.

A ako vam je dosta kuhanja, zašto jednostavno ne biste posjetili Terme Tuhelj i u Dvorcu Mihanović uživali u Tuheljskom pinklecu i kušali jela s novog proljetnog menija. Prije i poslije ručka dobro će doći sunčanje i kupanje u bazenu, opuštanje u saunama ili antistresna masaža u Termama Tuhelj. Ljeto je pred vratima. Vrijeme je da otvorite kupališnu sezonu!

Recept:

Sastojci za palačinke

Bijelo brašno  - 0,05 kg

Jaja  - 1 kom

Obična voda - 0,10 l

Peršin

Ulje suncokret

Sol

Sastojci za nadjev

Šampinjoni svježi - 0,10 kg

Luk - 0,05 kg

Vegeta - 0,01 kg

Tikvice - 0 02 kg

Paprika svježa - 0,01 kg

Sir ribani parmezan - 0,005 kg

Poriluk - 1 list

Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.

Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.

Više informacija na: http://www.terme-tuhelj.hr

25.05.2018. 10:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh