Tuheljski pinklec za ukusan ručak
Palačinka s nadjevom za prste polizat. Idealno jelo za nedjeljni ručak, bez obzira pripremate li ga sami ili se odlučite na obiteljski izlet u Tuheljske Toplice
Tražite inspiraciju za obiteljski ručak, želite pripremiti nešto ukusno i fino, nešto što još niste pripremali? Mirko Ljubić, chef kuhinje Dvorca Mihanović, poznatog restorana u Termama Tuhelj preporuča Tuheljski pinklec, koji će oduševiti i najveće gurmane među vama.
A ako vam je dosta kuhanja, zašto jednostavno ne biste posjetili Terme Tuhelj i u Dvorcu Mihanović uživali u Tuheljskom pinklecu i kušali jela s novog proljetnog menija. Prije i poslije ručka dobro će doći sunčanje i kupanje u bazenu, opuštanje u saunama ili antistresna masaža u Termama Tuhelj. Ljeto je pred vratima. Vrijeme je da otvorite kupališnu sezonu!
Recept:
Sastojci za palačinke
Bijelo brašno - 0,05 kg
Jaja - 1 kom
Obična voda - 0,10 l
Peršin
Ulje suncokret
Sol
Sastojci za nadjev
Šampinjoni svježi - 0,10 kg
Luk - 0,05 kg
Vegeta - 0,01 kg
Tikvice - 0 02 kg
Paprika svježa - 0,01 kg
Sir ribani parmezan - 0,005 kg
Poriluk - 1 list
Ispečemo slane palačinke. Na ulju pirjamo luk i povrće te začinimo vegetom i solju. Kad je jelo gotovo dodamo parmezan, lagano promiješamo te umotamo jelo u palačinku koju zavežemo porilukom tako da dobije oblik pinkleca.
Napravimo pjenicu od slatkog vrhnja, soli i bijelog luka te na nju serviramo pripremljeni pinklec. Dekoriramo s vlascem i tostiranim tikvicama.
Više informacija na: http://www.terme-tuhelj.hr
Novi komentar