« Svijet
objavljeno prije 7 godina i 2 mjeseca
WTF?!

Trump bi deportirao 11 milijuna ljudi

Administracija američkog predsjednika objavila je nove pooštrene smjernice za deportaciju ilegalnih imigranata iz SAD-a, koje je Donald Trump potpisao nekoliko dana nakon stupanja na dužnost

11 milijuna - raus?!
11 milijuna - raus?! (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

deportacija

,

ilegalni imigranti

Američki ministar unutarnje sigurnosti John Kelly potpisao je dva memoranduma kojima graničnoj kontroli i imigracijskim službenicima naređuje - da u najkraćem roku deportiraju ilegalne imigrante, uz nekoliko iznimaka - većinom kad je riječ o djeci.

Službenici DHS-a koji su anonimno razgovarali s novinarima tvrde da će se po tim mjerama moći deportirati svi imigranti koji su u državi ilegalno, no da će se njihova agencija usredotočiti na one koji predstavljaju prijetnju. U njih su uključeni oni koji su nedavno došli, oni koji su osuđeni kriminalci te oni koji su optuženi, ali im još nije izrečena kazna. 

No mnogi od naputaka od uputa iz plana DHS-a za imigracijsko osoblje neće biti provedeni odmah jer ovise o Kongresu, zatim o vremenu u kojem se mora provesti javna rasprava ili o pregovorima s drugim nacijama, ističu službenici. Imigranti koji neće moći dokazati da su u državi više od dvije godine bit će ubrzano deportirani. Trenutno se na taj način procesuira samo migrante u blizini granice koji ne mogu dokazati da su u državi duže od 14 dana.

U planu se također traži da se pritvore migranti koji čekaju odluku suda o deportaciji ili odobrenom azilu. Službenici DHS-a ističu da proučavaju postojeće zakone kako bi uvidjeli koliko dugo imigranti smiju biti zadržani u pritvoru. Agencija planira i slati migrante koji nisu Meksikanci, a prelaze južnu granicu, nazad u Meksiko dok se obrađuje njihov zahtjev.  Službenici DHS-a ističu kako će taj plan ovisiti o dogovoru s meksičkim vlastima i neće biti implementiran tijekom noći.

22.02.2017. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh