« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
AKCIJA DUBAI

Uhićeni 'poreznici' se brane šutnjom

USKOK bi kroz 48 sati trebao podnijeti istražni zahtjev protiv osumnjičenih.

Jedan od trojice uhićenih prilikom privođenja istražnom sudu.
Jedan od trojice uhićenih prilikom privođenja istražnom sudu. (Vjekoslav Skledar, CROPIX)
Više o

mito

,

Porezna uprava

,

akcija Dubai

,

Ranko Vukoja

,

Zdravko Markač

,

Željko Sičaj

,

poreznici u općini Centar

,

mito u općini Centar

Dvojica službenika zagrebačke Porezne uprave i inspektor financijske policije koji su uhićeni u antikorupcijskoj akciji Dubai večeras su se pred dežurnom istražnom sutkinjom zagrebačkog Županijskog suda branili šutnjom nakon čega im je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Trojica osumnjičenika uhićenih u srijedu navečer prilikom uzimanja 35 tisuća eura mita večeras su iza 19 sati privedeni istražnoj sutkinji kojoj nisu željeli odgovarati na pitanja i branili su se šutnjom. Njihovi branitelji također nisu ništa željeli komentirati.

Dežurna istražna sutkinja odredila im je 48-satno zadržavanje u pritvoru, a u tom roku USKOK bi trebao podnijeti istražni zahtjev protiv njih.

U policijsko-uskočkoj akciji Dubai uhićeni su službenik Odjela za ovrhe zagrebačke Porezne ispostave Centar Ranko Vukoja, voditelj te Porezne ispostave Zdravko Markač te inspektor financijske policije Željko Sičaj.

Policija je danas poslijepodne izvijestila da su uhićeni zbog sumnje primanja mita odnosno da su od vlasnika jedne zagrebačke tvrtke tražili 50 tisuća eura mita kako bi proveli porezni nadzor suprotno zakonskim propisima.

Osumnjičeni Vukoja u srijedu je poslijepodne navodno primio 35 tisuća eura mita nakon čega je polovicu predao Markaču te je četiri sata kasnije trojka uhićena. Mediji su ranije objavili da je uhićen i poduzetnik koji im je dao mito no on večeras nije priveden istražnoj sutkinji. (hina/metro-portal)

13.02.2009. 21:19:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh