« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
TRAŽITE POSAO?

HZZ organizira sajmove poslova i provodi anketu poslodavaca

Svi koji traže posao moći će se upoznati s potrebama tržišta i zahtjevima poslodavaca.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Igor Sambolec, CROPIX)
Više o

nezaposlenost

,

HZZ

,

Hrvatski zavod za zapošljavanje

,

Sajam poslova

,

poslodavci

,

Ankica Paun Jarallah

Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) u ožujku će organizirati sajmove poslova u 22 grada, najavila je na današnjoj konferenciji za novinare ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarralah.

Sajmovi započinju u Sinju 2. ožujka, a završavaju 30. ožujka u Kutini. Njihov cilj je omogućiti izravni kontakt nezaposlenih osoba i ostalih koji se nalaze na tržištu rada s poslodavcima.

Nezaposlene osobe i drugi koji traže posao ili se još školuju moći će se upoznati s potrebama tržišta i zahtjevima poslodavaca.

Sajmovi poslova organiziraju se uz podršku lokalnih samouprava, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, razvojnih agencija, centara za poduzetništvo, škola, veleučilišta, škole za obrazovanje odraslih i drugih ustanova.

HZZ četvrtu godinu zaredom provodi i anketu poslodavaca, u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom udrugom poslodavaca.

Tim istraživanjem od poslodavaca se prikupljaju informacije o zaposlenosti i zapošljavanju u prethodnoj godini, eventualnim poteškoćama pri zapošljavanju te o planovima i potrebama poslodavaca u pogledu zapošljavanja novih radnika kao i potencijalnim viškovima radnika.

Uzorkom su obuhvaćena 15.464 poslodavca svih oblika vlasništva, iz svih područja djelatnosti te iz svih županija. Ove godine anketiranje se provodi od 19. siječnja do 27. veljače, a rezultati bi prema planu trebali biti obrađeni do kraja ožujka. (hina/metro-portal)

13.02.2009. 20:45:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh