« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
MLJAC

Tri namirnice koje će vas zasititi uz minimum kalorija

Glad je najveći neprijatelj svake dijete, to je općepoznata stvar, no ako jednostavno morate nešto pojesti, ne morate upropastiti dijetu - evo što možete mirno jesti

Šparoge su uvijek dobar odabir
Šparoge su uvijek dobar odabir (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

kalorije

,

namirnice

Kalorije nas debljaju i osnova svake dijete je jednostavna - smanjiti unos kalorija i kilogrami će morati krenuti prema dolje.

No, na tom putu uvijek se naleti na najgoreg neprijatelja svake dijete - glad. Ona je ta koja će nam uništiti sav trud, pa evo tri namirnice koje će vas spasiti u takvim situacijama.

Brokula - 100 grama brokule sadrži tek 25 kalorija, a ono što je najbolje jest činjenica da će tijelo za njeno probavljanje potrošiti čak 80 kalorija. Kako je uz to bogata vitaminima i mineralima, predstavlja idealan međuobrok.

Celer - komad srednje veličine ima mizernih šest kalorija, dok će tijelo za njegovu razgradnju morati potrošiti gotovo deset puta više, čak 50. Bogat vlaknima i predstavlja odličan izvor vitamina K, antioksidansa kumarina te vitamina B kompleksa.

Šparoge - iznimno zdrava namirnica također djeluje kao diuretik i izbacuje višak vode iz organizma. Bogate su vitaminom C, B6, A, ali i riboflavinom, vlaknima i magnezijem.

Stoga, kad vam glad pomuti razum, imajte neku od ovih namirnica pri ruci.

06.04.2016. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh