« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 29 dana i 15 sati
SAVJETI

Tri najzdravije namirnice na svijetu

Ako smo u potrazi za nekim ključnim supernamirnicama koje možemo uključiti u svoje obroke, The American Journal of Public Health izdvojio je tri najzdravije namirnice na svijetu

Ne tražite dalje
Ne tražite dalje (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

namirnice

,

najzdravije namirnice

,

leća

,

grčki jogurt

Postoje jednostavna pravila kojih se trebamo pridržavati kako bismo svoju trenutnu prehranu učinili zdravijom. Međutim, ako smo u potrazi za nekim ključnim supernamirnicama koje možemo uključiti u svoje obroke, The American Journal of Public Health izdvojio je tri najzdravije namirnice na svijetu.

Grčki jogurt - grčki jogurt jednostavna je i hranjiva zdrava namirnica koju možemo dodati svojoj rutini. Prepun je proteina, kalcija, vitamina B12 i probiotika, sprječava skokove šećera u krvi i potiče dobro zdravlje kostiju i crijeva, a uz to je i praktičan. Ipak, važno je odabrati opcije bez dodanog šećera.

Leća - leća je vrsta mahunarki bogata nutrijentima. Nedavna studija otkrila je da može smanjiti upalu u tijelu te da ima antioksidativna i antimikrobna svojstva. Također je puna polifenola, za koje znanost sugerira da mogu pomoći u obrani od degenerativnih bolesti, kao i vlakana i proteina, što je čini izvrsnom za kontrolu šećera u krvi i zdravlje crijeva, piše Vogue. Osim toga, dodavanje leće u salatu ili obrok pomoći će nam da se osjećamo sitima. 

Maslinovo ulje - maslinovo ulje bogato je antioksidansima i protuupalnim svojstvima. Ključni je dio zdrave mediteranske prehrane te snižava krvni tlak i može poboljšati zdravlje srca. Osim toga, pokazalo se da ograničava rizik od oštećenja jetre i neurodegenerativnih bolesti poput demencije.

Stoga, jedite zdravo!

25.05.2024. 08:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh